The Wonder Years - The Greatest Generation

Artist: The Wonder Years
Album: The Greatest Generation
Year: 2013
Label: Hopeless Records
Country: USA
Genre: Pop Punk, Punk Rock, Alternative Rock, Emo
FACEBOOK

За протокола ще отбележа, че почвах това ревю цели 4 пъти. Не знам защо постоянно си въобразявам, че като пиша хвалебствия, трябва да го правя по някакъв изтънчен начин. Както и да е.

Наистина The Greatest Genaration е изключително вдъхновяващ албум, но понякога думите не идват лесно. Както се случваше с тези 4 безплодни опита.

Не знам дали е само при мен, но поп пънкът от последните година-две наистина се прероди. The Wonder Years имат своя формула за успеха и я следват по възможно най-простия начин.
Комбинирайки пауър поп мелодии, колежански китарен саунд и текстове на пост-гимназиална тематика, тази шестчленна група издава албум, за който трябва да се говори много.

Емоционалността в 13-те парчета от The Greatest Generation трудно би била разбрана от хора, които не са връстници на The Wonder Years. Говоря за хора, които са на прага на своята втора другарска среща, говоря за хора, за които времето на училищното безгрижие е отдавна отминало.

Както се пее в бриджа на пилотния сингъл Passing Through A Screen Door: "Jesus Christ. I’m 26/All the people I graduated with/All have kids, all have wives/All have people who care if they come home at night/Jesus Christ, did I fuck up?".

The Greatest Genaration е адреналин и транквилант едновременно. Той е и тъжен и оптимистичен. Не е дъвка, която ще изплюеш, след като ти писне. Този албум е машина на времето, а The Wonder Years е една от групите, които през 2013-та година ще бъдат на върха на музикалната пирамида. Айде, стига съм писал, понякога няма нужда от много думи.

ОЦЕНКА: 9/10

Препоръчителни песни:  There, There   Passing Through A Screen Door   Dismantling Summer   Chaser   An American Religion (FSF)

Коментари

Популярни публикации