Crosses (†††) - Crosses (†††)


Artist: Crosses (†††)
Album: Crosses (†††)
Year: 2014
Label: Sumerian
Country: United States
Genre: Electronic Rock, Electronic, Dream Pop?, Chino Moreno...

Автор: Виктор 'ВИЧО' Балчиклиев

Crosses (†††) е страничният проект на Чино Морено, по-известен като онзи емблематичен вокалист на ню метъл титаните Deftones, подвизаващ се като гост вокал из дискографиите на всички любими групи. Бидейки негово отроче, този албум е хибрид между Deftones и стария му проект Team Sleep, представен в спокоен електроник рок вариант.

Crosses са вече споменатият и без нужда от повече представяне Чино Морено, неговия дългогодишен приятел Shaun Lopez от Far и Chuck Doom. Дебютният и едноименен албум е резултат от двете успешни EP-та, които излязоха през 2011 и 2012.

Crosses са леко неопределима смесица от стилове, резултат на постмодернистичната ню-уейв революция от края на миналия век, която влияе значително на Морено. Както той сам казва, проектът е „minimal and soothing and it's sort of like the stuff I like listening to when I'm not screaming my head off”.

Crosses се стилизират като три кръста - †††, а всички букви t в заглавията на песните са заменени от кръстове. Защо не знам, макар да има версии, че името произлиза от интереса на Морено към религия и мистицизъм. Важното е, че този проект няма нищо, ама нищо общо с християнство или сатанизъм.

Crosses са изключително приятни за слушане, перфектни за път, почивка, релакс, четене и прочие интелектуални занимания. Не се подлъгвайте от името на Морено, че ще чуете някакъв вид метъл (макар да покрещява на моменти), а по-скоро чилаут прочит на алтърнатив рок с много електроника и индъстриъл заемки.

Crosses е един различен и музикален албум, в който по-силната страна са песните от първото EP от 2011 – ‘†his Is A †rick’, ‘Bermuda Locke†’ и ‘Op†ion’ в комбинация с elepa†hy’ от 2012 и най-добрата и нова ‘Bi†ches Brew’ – първия официален сингъл и клип към албума, който най-добре представя по-значимите части от †††.

Crosses могат да бъдат трудни за слушане, леко екзистенциални и дори депресиращи, ако се прекали с дозата. За да ги харесате и възприемате трябва или да сте много големи фенове на творчеството на Морено, или да сте фенове на стила (като второто повече ме съмнява).

††† ми допадат много като почивка от всички останали изтрещели музики, които слушам, и се надявам да им дадете шанс и да ви допадне огромната доза музикалност, труд и желание, вложена в албума. Браво, Чино, браво, Морено, сега се захващай със следващия Deftones, моля...


ОЦЕНКА: 8/10

Препоръчителни песниBi†ches Brew   Bermuda Locke†   elepa†hy    †his Is A †rick   Op†ion








Коментари

Популярни публикации