Deez Nuts - Bout It

Artist: Deez Nuts
Album: Bout It
Year: 2013
Label: Century Media
Country: Australia
Genre: Hardcore Punk, Punk Metal, Rap Metal, Alternative Metal
FACEBOOK

Докато австралийската вълна още не се е отдръпнала от родния бряг, се присетих, че така и не писах ревю за последния албум на Deez Nuts, който излезе още в началото на април. Още преди излизането на Bout It, бандата взриви хардкор общността с парчето - Band Of Brothers, което няма какво да се лъжем - е смазващ хит за стандартите на стила.

Интересното е, че въпросната песен (с участието на фронтмена на британската метълкор банда Architects - Sam Carter) колкото и яка да е, хич не се връзва с останалата част от Bout It. Поради което адмирирам, че Deez Nuts са я оставили за финал на албума, а не са я вмъкнали нейде по средата, тъй като това би предизвикало стабилно натискане на replay бутона.

Иначе Bout It е третата дългосвиреща тресня на австралийската банда и май засега се очертава да бъде най-успешната им в комерсиално отношение - дебют под номер 35 в класацията за албуми в тяхната родина и освен това 76-то място в Германия. Дай Боже всекиму такива, а?

Както вече уточнихме, причината за силните продажби е най-вече в хита Band Of Brothers, тъй като другите парчета са предимно straight-in-your-face хардкор с типичните за стила метализирани, но опростени рифове, "i don't give a fuck" текстове, хорови вокали, редуване на бързи и бавни части и "partying-hard-with-my-bros attitude"- или както аз бих го превел по свой си начин: "пиенье, шмърканье и ебанье".

Мачо хардкорът на Deez Nuts има доста хип-хоп влияния и това е ясно се долавя във вокалите на JJ Peters, който пък е викнал и други гости в Bout It, освен вече споменатия Sam Carter. Мисля, че парчетата с вече задължителните за такива проекти хора като Freddy Madball - Not A Face In The Crowd и Danny Diablo (Skarhead) - Go Fuck Yourself, са една от причините този албум да влезе в графата "малко над средното ниво". Има и други гости, но ме мързи да ги изброявам.

Получената смес в Bout It е задоволителна и запалителна, като за това спомага много и дължината на албума. На пръв поглед - 16 трака, но има две няколкосекундни, има и скитове, а само три от песните са над три минути, както подобава на стила.

Тук някъде пред мен се появява една дилема. Все още се чудя дали Bout It щеше да е по-добре без най-добрата си песен - Band of Brothers или е добре, че от време на време в хардкора се пръкват нови парчета тип Gotta Go на Agnostic Front и Step Down на Sick Of It All?

Deez Nuts са горещо име на сцената, които обаче не са открили врялата вода с Bout It. Повечето парчета си ги бива доста, някои твърде много. Абе, понякога е напълно окей да ти е през... скъсания чехъл за дребнотемията и просто да се забавляваш, без да мислиш. Think 'bout it!

ОЦЕНКА: 7/10

Препоръчителни песни:   Shot After Shot   Not A Face In The Crowd   Go Fuck Yourself  Street Are Watching   Band Of Brothers


Коментари

Популярни публикации