Prophets Of Rage - The Party Is Over EP

Банда: Prophets Of Rage
Албум: The Party Is Over
Жанр: Rap Metal, Alternative Metal
Лейбъл: Self-release, 2016
FACEBOOK


Илиян Иванов

Prophets Of Rage е втората супер група, която членовете на Rage Against The Machine без Зак Де Ла Рока сформират с фронтмени на други банди. Първата, естествено, е Audioslave, но към този момент риюниън с Крис Корнъл изглежда малко вероятен, затова Том Морело и компания комбинират сили с B-Real от Cypress Hill и Chuck D от Public Enemy, плюс DJ Lord от последните, за да "накарат Америка да се разгневи отново".

Споменатото мото на Prophets Of Rage е реакция към президентската кампания в САЩ и в частност тази на нелепия расист Доналд Тръмп, който е на път да промени завинаги световната политическа картина, ако бъде избран да се настани в Белия дом през есента.

Няколко месеца след като новата група от познати лица се появи на картата, излиза и дебютното EP на секстета, в което има 5 песни, но само 2 от тях са авторски. Комбинацията от алтърнатив метъл и хардкор хип-хоп е точно това, което всеки би очаквал да чуе. И двете нови парчета - Prophets Of Rage и The Party's Over са инспирирани от актуалните политически събития в САЩ и макар че едва ли ще станат класики като Testify, Fight The Power и How I Could Just Kill A Man, заслужават солидно слушане на repeat с усилен на макс звук.

Останалата част от EP-то са лайв версии на три познати вече парчета. Killing In The Name на RATM е почти едно към едно с оригинала, с разликата във вокалите на B-Real и Chuck D. Shut'em Down на Public Enemy с включването на китари, барабани и бас ще ви припомни за Bring The Noise с Anthrax, а No Sleep Till Cleveland e кавър на Beastie Boys, като китарният саунд на моменти напомня повече на The Clash, отколкото на Rage Against The Machine.

Prophets Of Rage имат ясна политическа мисия и тя е да накарат колкото се може повече хора да гласуват срещу Тръмп. Да видим доколко техните концертни проповеди ще дадат положителен резултат. Като цяло The Party Is Over EP е добро издание, което има повече социална, отколкото музикална стойност.
7/10
Препоръчителни песни:  Prophets Of Rage     No Sleep Till Cleveland


Други подбни ревюта:

Коментари

Популярни публикации