Dog Eat Dog - Brand New Breed EP

Банда: Dog Eat Dog
Албум: Brand New Breed EP
Лейбъл: Self-release, 2017
Жанр: Rap Metal, Hardcore Punk, Alternative Rock, Heavy Metal, Reggae Fusion
FACEBOOK

Илиян Иванов

Dog Eat Dog наскоро забиха за трети път в България. По обясними причини, не ги гледах, но пазя страхотни спомени от мелетата в Mixtape5 от предишните им два концерта. Оказа се, че настоящето им турне е било в подкрепа на новото им EP, което е излязло по-рано през 2017.

В Brand New Breed има 4 парчета, които на хартия би трябвало да разпалят носталгията по 90-те и музикалниия миш-маш на групата, но това просто не се получава. XXV стартира с олдскуул хип-хоп бийт ала House Of Pain, преди да се включат китарите и саксофонът, а вокалистът Джон Конър се е постарал да превърне припева в игра на надвикване с публиката по концертите "When I say DOG, you say EAT, DOG (EAT) DOG..." и прочее тривиалности. Резултатът е полу-задоволителен. Vibe Cartel е доста по-агресивно, по-хардкор и определено е най-доброто парче в EP-то.

Dog Eat Dog са вкарали и малко реге/дъб атмосфера в Lumpy Dog, чиято дължина надхвърля 5 минути и макар парчето да не е лошо, просто липсва завършващият щрих. Emoji Baby също има своите добри моменти, но текстът звучи наивно и вокалите на припева са абсолютно ужасни, дори бих ги нарекъл дразнещи.

Респект за Dog Eat Dog, че не са хвърлили кърпата, но Brand New Breed е предимнно досада, отколкото енергия. Разбира се, това както винаги е само моето лично мнение. Сигурен съм, че има хора, на които ще им хареса, но аз лично едва ли някога пак ще си пусна коя да е песен от този самиздат.

You better keep that EP outta my head...
   5.25/10   
Препоръчителни песни:  XXV   Vibe Cartel

Други подобни ревюта:

Коментари

Популярни публикации