The Creepshow - Death At My Door

Банда: The Creepshow
Албум: Death At My Door
Лейбъл: Stomp, 2017
Жанр: Psychobilly, Punk Rock, Alternative Rock, Horror Punk
FACEBOOK

Годината е 2017-та, Ливърпул все така не са спечелили титлата във Висшата лига, а Кенда Легаспи не е раждала или поне нямам такава информация от излизането на Life After Death (2013) насам. Последното е добра новина за The Creepshow, които записаха втори пореден албум с нея като вокалистка и трябва да призная, че Death At My Door определено е стъпка нагоре. Също както Сара Блекууд вдигна нивото с They All Fall Down (2010), така и Кенда вече се чувства уверена и в свои води в иначе 5-тия студиен проект на канадската сайкобили банда.

Death At My Door съдържа общо 10 песни, които улавят отлично есенцията на стила, който като оксиморон звучи по-жив от всякога в навечерието на Хелоуин. Life After Death получи 7/10 оценка тук, която при постоянно занижаващите се критерии сега щеше да е около 6.50/10. Личеше си, че между Кенда и останалите нови и стари членове тогава липсваше спойката, липсваше и химията, която да задържи The Creepshow на феноменалното ниво, което Сара Блекууд остави групата (They All Fall Down си е 9.00/10 - брилянтен албум).

Минало и настояще на The Creepshow
Вляво отдолу - Джен "Hellcat" Блекууд (вокали и китара) 2005-2007
Вляво отгоре - Сара "Sin" Блекууд (вокали и китара) 2007 -2012
Вдясно - Кенда " Obi Wan Kendabi" Легаспи  (вокали и китара) 2012 - сега
С времето Кенда се е вписала отлично в ролята си на фронтдама, гласът ѝ звучи все по-елегантно и отличително. Песни като Sticks And Stones, A.O.T.B.H. и красивата финална балада My Soul To Keep проследяват цялата ѝ вокална еволюция, а бандата отзада излиза от лекия миманс на предишния албум с запомнящи се призрачни мелодии, кънтящ бас и някак твърде познати китарни партии.

Откриващото едноименно парче е изсвирено почти с Motorhead-ски маниери, Tomorrow May Never Come и New Kings пък са със засилено мъжко вокално присъствие, връхлитат в бързо и парти темпо, докато песни като Blood Blood Blood олицетворяват в най-пълна степен красотата на подобна музика - нежни вокали и упойващи китари на фона на брутални и кървави лирики.

За The Creepshow Death At My Door е като е сполучлив римейк с нов интригуващ почерк от режисьора. И го казвам с изненада, защото очакванията ми към този албум бяха скромни. Със сигурност Death At My Door е в пъти по-як от последната глупост на Danzig, най-малкото защото е продуцентски "пипнат". The Creepshow се забавляват отново с темата за смъртта, дори последната да чука на вратата им. Твърде възможно да е и защото е Хелоуин. Trick or treat?
🎃7.50/10💀
ЧУЙ:  Death At My Door     Sticks & Stones    A.O.T.B.H.    Blood Blood Blood     New Kings 

Други подобни албуми:
Danzig - Black Laden Crown

Коментари

Популярни публикации