Necro - The Murder Murder Kill Kill Double EP





Artist: Necro
Album: The Murder Murder Kill Kill EP
Label: Psycho+Logical-Records
Year: 2012
Country: USA
Genre; Horrorcore, Hardcore Rap, Hip-Hop, Rap Metal
FACEBOOK




Все още не съм намерил време за да слушам новия албум на La Coka Nostra, но за сметка на това успях да „загрея” за него с новото отроче на Necro. Бащата на дет рапа се завръща с Тhe Murder Murder Kill Kill Double EP, което ако питате мен, си е цял абум – 15 песни с общо времетраене 40 минути. 

Споменах La Coka Nostra, тъй като членовете на тази хип-хоп супер група в стилово отношение имат доста общо с Necro. Разбира се, има и сериозни разлики. За разлика от своя брат Ill Bill, Necro e една идея по-брутален, което обаче не означава, че е по-добър в реденето на рими.

The Murder Murder Kill Kill Double EP предлага любимите тематики на изпълнителя.  Много кръв, много извращения, насилие и брутален секс. В някои от песните Necro припомня за своя евреиски произход и го прави с гордост, като вкарва рими и на иврит. Рок/метъл влиянията му отново се усещат силно. В сингъла No Concern има семпъл от Hand Of Doom на Black Sabbath, припевът на Sharon’s Fetus (The Pre-Kill) е преработена версия на Last Caress на Misfits, а за Rock The Cazbah е ясно, че трябва да напомня на The Clash.

Понякога римите на Necro са наистина много оригинални, като в бисера I’m Like Howard Stern, където той си прави доста сериозна гавра с холивудския елит. В други случаи се чудиш как този човек не е някой сериен убиец, но нали именно заради тази негова бруталност го харесваме?
Прави впечатление и малкият брой гости в албума. Kool G Rap се включва в Тhe System, a Мr Hyde в Gore!. Бийтовете са тежки, в повечето случаи бавни, с блъскащ в главата бас и макар да липсват по-китарно ориентирани парчета, музиката наистина звучи като смесица от хип-хоп и метъл.

Necro определено има какво да предложи на своята аудитория с The Murder Murder Kill Kill Double EP. Албумът е стегнат, тежък и едва ли би разочаровал феновете му.  От една страна това е добре, тъй като нюйоркчанинът се придържа към своите корени и не дава индикации, че ще „омеква”. От друга страна обаче, в един момент Necro сякаш започва леко да се изчерпва. 
Макар да не е от класата на някой от по-старите му албуми като Death Rap или на дебюта на предишната му група The Circle Of Tyrants, при всички положения това издание наистина надъхва преди дългоочаквания Masters Of The Dark Arts на La Coka Nostra.

OЦЕНКА: 6,5/10

Препоръчителни песни: No Concern   Sharon's Fetus (The Pre-Kill)   For The Streets    I'm Like Howard Stern

Коментари

Популярни публикации