Blink-182 - Dogs Eating Dogs EP


Artist: Blink-182
Album: Dogs Eating Dogs EP
Label: Self-released
Year: 2012
Country: USA
Genre: Alternative Rock, Pop Punk, Post-Grunge, Pop-Rock

Dogs Eating Dogs бе промотирано като коледното ЕP на Blink-182 – т.е. един вид подарък от страна на бандата към феновете. И съвсем целенасочено песентa Boxing Day излезе малко по-рано, за да подгрее в очакване на празниците. За калифорнийското трио коледните парчета съвсем не са нещо ново – спомни си Happy Holidays You Bastard или I Won’t Be Home For Christmas, но този път имаме нещо доста по-зряло, защо момчетата с накривените бейзболни шапки отдавна са мъже с деца.

Всъщност, ако някой очаква нещо от сорта на шумните тийн хитове What’s My Age Again? или First Date, да си свери календара, защото сме в края на 2012-та, а не 1999-та. Ами да – Тоm DeLonge и Travis Barker са на по 37 години, а Маrk Hoppus e дори на 40! И наистина вече What’s My Age Again? не отива на имиджа на членовете на бандата, които в последните години изследваха много различни и непознати музикални територии, преди да се завърнат през 2011-та с албумa Neighborhoods.

Dogs Eating Dogs затвърждава усещането, че по подобие на Green Day и други такива банди, Blink-182 също се стремят да преминат през свой собствен катарзис и да израстват в тон със своите фенове.  Откриващото парче When I Was Young е повече от намек, че групата е далеч от гимназиалните простотии и че тоалетният хумор е вече в миналото. Песента Dogs Eating Dogs е малко по-агресивна от останалите 4, по-социално ангажирана и по-близка като звук до The Flatliners, отколкото до нещо от Dude Ranch.

Blink-182 продължават да експериментират с повече електроника – синтезатори и семплирани бийтове, което придава леко ню уейв нюанс на ЕP-то. И ако тези неща, все още се опитвам да ги асимилирам, то фолк елементите в Boxing Day, определено обират точките. Меланхоличното коледно парче е нещо, на което феновете трябва да обърнат внимание, защото се е получило повече от сполучливо.

Тук е моментът да добавя, че във финалното Pretty Little Girl участва и едно от най-горещите имена в американския хип-хоп YelaWolf. Рапърът от край време е дружка с барабаниста Travis и двамата имат няколко интересни колаборации, като и тук резултатът е задоволителен.
Независимо дали си на 17 или на 34, трябва да свикваш, че Blink-182 вече не е онази група, която свири само по бельо или изобщо без такова. Триото върви по един съвсем различен път и ако началото е трудно за феновете, просто е нужно повече време за възприятие и друг подход на слушане. Dogs Eating Dogs определено е интересна крачка напред и бандата заслужава големи адмирации, макар че със сигурност може и още по-добре.

ОЦЕНКА: 7/10

Препоръчани песни:  When I Was Young    Dogs Eating Dogs    Boxing Day


Коментари

Популярни публикации