The Menzingers - On The Impossible Past

Artist: The Menzingers
Album: On The Impossible Past
Label: Epitaph Records
Year: 2012
Country: USA
Genre: Folk Punk, Punk Rock, Alternative Rock, Indie Rock
FACEBOOK



По една или друга причина, за пръв път слушах този албум чак в началото на декември. А той излезе още през февруари – т.е. преди 10 месеца. И тук ще вкарам клишето: по-добре по-късно, отколкото преди да е свършил светът.

The Menzingers са от Пенсилвания и са сравнително нова група – от 2006-та година. Това е техният трети албум и първи за легендарния калифорнийски лейбъл Epitaph Records. Мисля, че на няколко пъти споменах в предишните си ревюта, че компанията на Brett Gurewitz изживява ренесанс в последно време и си връща реномето на номер 1 в пънк и хардкор сцената.

Да си призная, Chamberlain Waits (вторият албум на бандата) хич не ми допадна, въпреки многобройните похвали, които изчетох по англоезичните сайтове. Дебютът им пък бе нахъсан и напомпан, по-агресивен, но без да е наистина впечатляващ. В крайна сметка за млада банда като The Menzingers повечето отзиви бяха положителни, но все още на квартета му липсваше нещо, а именно – идентичност.

Сравненията с The Gaslight Anthem, Against Me!, The Lawrence Arms, The Flatliners, Dead To Me и т.н. бяха повече от логични и на място, но с On The Impossible Past, тези неща са вече в миналото (да, играта на думи е нарочна). Не че The Menzingers са променили звученето си в някаква уникална посока, а чисто и просто са налучкали най-подходящата комбинация, която ги отличава от гореизброените банди.

On The Impossible Past вече събра един куп положителни коментари отвъд Атлантика и това е съвсем заслужено. Емоционалните вокални дуели между двамата китаристи Tom May и Greg Barnett придават разнопосочност на парчетата, но въпреки това усещането за хомогенност остава. Текстовете им третират съвсем нормални човешки истории, драми и чувства, без преувеличения.

Why all good things should fall apart?” е въпросът, с който започва приключението On The Impossible Past, изпято с болезнен драматизъм, а по-нататък в The Obituaries имаме I’ll be fine/But I will fuck this up/I fuckin’ know it”.  Лични истории за любов и провалени връзки, пиянски и безсънни нощи, дни в които си бил на ръба да се откажеш, когато си стигнал някакво непрекопаемо дъно, но въпреки всичко си продължил напред някак си. Това е то, което парчетата в On The Impossible Past се опитват да ни разкажат и сякаш да ни поучат, за да не губим надежда.

The Menzingers засега са далеч от популярността на настоящите любимци на Америка  - The Gaslight Anthem, но вече са в елита на местния фолк пънк рок. Нужно е съвсем малко да ги харесаш, защото те сами влизат под кожата ти като игла във вена и вливат нужната доза душевен комфорт. И за финал, искам да добавя, че обложката е прекрасна!

ОЦЕНКА: 8,5/10

Препоръчани песни:  Good Things   The Obituaries   Gates    Nice Things   I Can't Seem To Tell


Коментари

Популярни публикации