Dropkick Murphys - Signed And Sealed In Blood



Artist: Dropkick Murphys
Album: Signed And Sealed In Blood
Label: Born & Bred Records
Year: 2013
Country: USA
Genre: Celtic Rock, Punk Rock, Folk Punk, Alternative Rock, Oi!

Много добре си спомням деня, когато си купих за първи път касетка на Dropkick Murphys. Беше изключително мразовито, аз бях в 11-ти клас, а магазинът, от който я взех беше русенския „На Тъмно”. Касетката беше Do Or Die – дебютният албум  на бандата, а освен него се сдобих и с Thicker Than Water на H2O. Дотогава не бях слушал подобно нещо – пиянски песни с много ирландско фолк звучене и химни за работническата класа. Тогава често си мислех – тая група никога няма да стане особено известна.

Около 10 години по-късно се оказа, че съм сгрешил. Dropkick Murphys е едно от най-големите имена в съвременния рок. Бандата, премина през куп промени в състава си, записа своя версия на химна на бейзболния тим Ред Сокс и междувременно се превърна в гордостта на Бостън, а освен това работи с музикални легенди като Bruce Springsteen и насъбра милиони фенове по цял свят, включително и много такива в България.

Осмият студиен албум на Dropkick Murphys върви по утъпканата пътека към все по-големи висини. В известна степен Signed And Sealed In Blood е продължение на Going Out In Style (2011), но без концептуалността. Самите членове на групата признават, че не са искали да си усложняват излишно живота и са създали една компилация от песни, които лесно ще бъдат запомнени и припявани.

И наистина Signed And Sealed In Blood звучи способен да достигне нови, още по-големи комерсиални успехи от своите предшественици, които родиха хитове като The State Of Massachusetts, Walk Away и I’m Shipping Up To Boston. Коледното парче, което Dropkick Murphys изкараха през декември – The Season’s Upon Us, напълно доказва това. Песента, а и като цяло този стил на бандата, много се харесва на майка ми, което означава само едно - още по-широка аудитория. И това не го казвам сякаш е нещо лошо, защото майка ми има отличен музикален вкус. Просто Dropkick Murphys вече могат да си позволят да правят каквото си поискат.

Хубавото е, че бандата не е забравила как да смесва ой пънк и с келтски фолк. Песни като The Boys Are Back и Prisoner’s Song дават повече от силно и енергично начало, преди да пуснем някоя сълза на Rose Tattoo, чийто припев във всеки един момент очаквам да премине в Na Na Hey Hey Kiss Him Goodbye на Steam (онзи хит, където у нас футболните запалянковци пеят по адрес на съдията).  Тhe Battle Rages On е една от най-надъхващите песни на бандата изобщо, с толкова много парти настроение, а Don’t Tear Us Apart е според мен различната песен в албума.

Сред останалите парчета също няма разочарования, а епичният финал с End Of The Night описва цялата същност на Dropkick Murphuys и поне според мен, бита на хората от ирландския етнос. Изпята с онзи алкохолен патос, тая песен често може да ехти в ушите ти, когато затваряш в ранни зори някой бар.

Signed And Sealed In Blood е много добър албум и поне според мен по-интересен от предишния, макар че Do Or Die ще е вечната класика на бандата. Всеки, който харесва бандата ще го слуша с кеф, който може да бъде допълнен от някоя бира или пък уиски. Signed And Sealed In Blood излиза на 8-ми януари и очаквам той да оглави класацията за албуми на Billboard във въпросната седмица.

ОЦЕНКА: 8/10

Препоръчани песни:  The Boys Are Back   Rose Tattoo   The Season's Upon Us    The Battle Rages On   End Of The Night

Коментари

Популярни публикации