Hollywood Undead - Notes From The Underground

Artist: Hollywood Undead
Album: Notes From The Underground
Label: A&M/Polydor/Universal Music
Year: 2013
Country: USA
Genre: Rap Metal, Rap Rock, Alternative Rap, Alternative Rock
FACEBOOK



Ехооооо! Още ли пазиш широките панталони и червената бейзболна шапка? За Fred Durst нямам никакво съмнение, че има един килер с такива дрехи. Разбира се, Limp Bizkit отдавна не са онази супер популярна група, дето дори съученичката ти, която главно си падаше по Christina Aguilera, но и по разни долнопробни чалги, харесваше. Hollywood Undead са от онази порода, която Милена, Роси или както се казвала твоята съученичка, е щяла да хареса. Fred Durst също. Сигурен съм, че и сега фронтменът на Limp Bizkit им е „ударил” един лайк във Фейсбук.  През миналата година обаче бандата от Джаксънвил извади един доста интересен албум Gold Cobra, който макар да не пожъна кой знае какъв комерсиален успех, е по-добър от Notes From The Underground.


Извод:  Fred Durst is NOT stoked!

Израстване. Възмъжаване. Еволюиране. Думи, които биха описали кариерата на Linkin Park. Само, че бандата, която сама постави един висок стандарт в комерсиалния рап-метъл, сега предпочита да прави изцяло поп парчата. Няма лошо, де - стига да бяха добри. Ама не са. А Hollywood Undead повтарят схемата от Hybrid Theory и Meteora с парчета като Lion, We Are и Kill Everyone. И го правят готино – малко пиано, речитативи, след което китарите избухват на припева, съпроводени от крясъци.  А Linkin Park наистина правят много гаден поп-рок. Сякаш е по-добре да правят гаден нео-метъл. Chester, записвай си.

Извод: Linkin Park should be stoked!

Що за тъпо име е Hollywood Undead?!?!  И какъв е тоя псевдоним Charlie Scene? Тия знаят ли кои са единствените безсмъртни в Холивуд? Окей де, героят на Charlie Sheen в Two And A Half Men го убиха, ама този на David Duchovny в Californicaion още не са. Което навежда на мисълта – в Калифорния има много самозванци. Включително и гангстерите, които правят песни за своя тежък живот с  много мацки, Порше, къща във Венис  и няколко милиона долара в банката.  Сигурно членовете на Hollywood Undead се доближават до тоя модел на подражение, но имат още хляб да ядат, докато станат нещо значимо за най-якия американски щат.

Извод:  Charlie Sheen and Hank Moody are definitely not stoked.

Измежду всички банди на света, Kottonmouth Kings са най-близко до Hollywood Undead – като звучене и като рими, но не само. Май когато Господ е избирал кой с какво да се занимава в музиката, е отделил едно парче тесто, което е забравил за известно време. След това е направил две мекици – едната е била Kottonmouth Kings, а втората Hollywood Undead. Първата банда обаче започна да става досадна с издаването на албуми – твърде начесто взе да става, с което качеството девалвира. Notes From The Underground пък е едва третият албум на Hollywood Undead и е по-интересен от всичко, което Kottonmouth Kings са издали за последните 6-7 години. А то не е малко. 

Извод: Kottonmouth Kings are stoned all the time!

Маските определено ме дразнят. Ако наистина си посредствена група, то определено ти трябва запомняща се визия, но при Hollywood Undead прикриването на истинските лица е мега позьорско. Slipknot навреме се усетиха и вместо да се занимават с глупости, почнаха да бичат все по-мощен метъл. Маските на Hollywood Undead са повече като грима на Insane Clown Posse – нещо много реднек-ско (селско). 

Извод: Slipknot are NOT stoked, but Insane Clown Posse are stoked for sure!

Ще ги познаете по писъците, татуировките, пиърсингите, готините прически и снимките с iPhone в огледалото на тоалетната. Точно така – мацките, които във Фейсбук изглеждат нереални и нарисувани, а на живо са си съвсем реални и пак са нарисувани, ама с грим. И пищят, когато в бара пуснат любимата им група. Сигурен съм, че и Hollywood Undead имат такива фенки. И ще пищят на We Are или някой друг бъдещ хит от Notes From The Underground. А това е дразнещо.


Извод: Bitches are stoked!

Разгледах албума Notes From The Underground от доста ъгли (специално за случая си взех музикален транспортир). Бандата не предлага нищо чутовно, нито грандиозно, нито разочароващо. Третото издание на Hollywood Undead e класически пример за кросоувър музиката –тежък генгста рап среща алтърнатив метъл, с  по-лирични и баладични части ала Jay-Z или поне като Flipsyde. Албумът не е лош в никакъв случай, просто е средна работа. Някои от песните са наистина доста добри, но другата половина или да речем 1/3 са или посредствени, или тъпи.  От друга страна има много страст у Hollywood Undead и надали на членовете на бандата им дреме за ревютата по медиите. Те просто правят това, което им харесва. И мога само да ги поздравя, че правят съвместни концерти със Sumo Cyco, за които тепърва ще научаваш в бъдеще.

Извод: Scraggled Music is NOT stoked, but not disappointed, either.
ОЦЕНКА: 6/10

Препоръчителни песни:   Dead Bite   Another Way Out   Lion   We Are   Kill Everyone






Коментари

Популярни публикации