Mustard Plug - Can't Contain It

Artist: Mustard Plug
Album: Can't Contain It
Year: 2014
Label: No Idea Records
Country: USA
Genre: Ska-Punk, Third Wave Ska, Alternative Rock
FACEBOOK

Автор: Илиян Иванов

Колкото повече се приближаваме към финала на How I Met Your Mother, толкова повече скуката надделява в сериала и смехът ни май вече е пресилен. Докато сме на половината от деветия сезон, една ска/пънк банда, наречена Mustard Plug малко изненадващо надигна глава и издаде своя осми албум, озаглавен Can't Contain It.

Може би се чудите каква е връзката между How I Met Your Mother и музикантите. Mustard Plug е неделима част от сериала по начин, по който само най-наблюдателните тесни музикални специалисти (като мен) знаят. Но преди да видите двата скрийншота, искам да припомня, че пънк бандите често са "декор" в телевизионните шоута и ще дам примери: плакат за концерт H2О в "Приятели" (Friends), стикери и рецитиране на текстове на NOFX в "Трий Хил" (One Three Hill), постер на Rancid в What I Like About You и още, и още...

Ta Mustard Plug са в стаята на бъдещия татко архитект Тед Моузби, където на стената са залепени обложките на култовите им албуми Skapocalypse Now! (1992) и Evildoers Beware! (1997). Вторият е не само комерсиален (над продадени 100 000 копия само в САЩ), но и творчески пик в кариерата на бандата от Мичиган, продуциран от великите Bill Stevenson и Stephen Egerton от Descendents.




В това няма нищо странно. Втората половина на 90-те е известна с разцвета на т.нар. "трета вълна на ска музиката", когато излизат други супер популярни албуми на банди като The Mighty Mighty Bosstones, Reel Big Fish и други. До голяма степен с Evildoers Beware! Mustard Plug помага на малкия независим лейбъл Hopeless Records да разшири дистрибуцията си, но след 2007 година двете страни се разделят.

Седем години по-късно на 14 януари 2014 година групата пуска 14 чисто нови парчета. Can't Contain It започва силно и ударно с купонджийските We Came to Party и The All-Nighter, който са и най-яките песни в албума.

По-нататък Mustard Plug не изневеряват ни най-малко на себе си и продължават равномерно да раздават порции 2-Tone ска и пънк рок, допълнени със стабилна брас секция. На моменти манджата е леко пресолена, тъй като имаш чувството, че повечето песни вече си ги слушал преди години. Но пък и така Can't Contain It успява да задържи вниманието за по-дълго време отколкото последните албуми на споменатите Reel Big Fish и The Mighty Mighty Bosstones.

Както знаем оценяването на албумите на дадена група винаги е обект на дискусии между феновете. На мен ми се струва, че Can't Contain It не може да се сравнява с Evildoers Beware!, но вероятно е най-доброто от Mustard Plug оттогава насам. И това не е малко, нали?

ОЦЕНКА: 7,5/10

Препоръчителни песни:  We Came To Party   The All-Nighter   Bang!  Twist The Knife   Running Out Of Time





Коментари

Популярни публикации