Danzig - Black Laden Crown

Банда: Danzig
Албум: Black Laden Crown
Лейбъл: Evilive/Nuclear Blast, 2017
Жанр: Heavy Metal, Doom Metal, Hard Rock, Goth Rock
FACEBOOK

Илиян Иванов

Наскоро Glenn Danzig си навлече гнева на пънк средите, подкрепяйки мюсюлманския бан на Доналд Тръмп, което се възприе до голяма степен като глупаво лицемерие, особено на фона на религиозните възгледи на ветерана. Година по-рано той се събра с Jerry Only и Doyle von Frankenstein за епичен Misfits реюниън на Riot Fest (с участието и на Дейв Ломбардо). Междувременно пък "групата му" Danzig издаде нов албум, за който трудно могат да се кажат много позитивни неща.

Black Laden Crown има прилично зъл, секси и евтин артуърк като постер за B-movie със зомбита. Едноименното отварящо парче потапя в мудна дуум атмосфера с предълго интро, от което много бързо разбираме, че Danzig има за цел да ни проглуши ушите с некадърно записан албум.

Глен никога не е бил велик певец и в това се крие част от чара на неговото творчество, но когато човек чуе вокалите му в Last Ride или Blackness Falls , или коя да е песен от Black Laden Crown, ще започне да се чуди дали не сме 1981-ва година. Страдателническото пеене на моменти е прекалено фалшиво не само тонално. Болката в гласа на Danzig звучи не само изфабрикувана, но и зле продуцирана.

Което препраща към другия голям проблем в Black Laden Crown. Албумът е зле миксиран и още по-зле продуциран. Ужасно шумните китари буквално убиват всичко останало, докато барабаните (които са записани от цели петима души, сред които и самият Глен) се озвучени все едно в килер. Томи Виктор - фронтмен на Prong - гостува в албума и добавя няколко доста прилично-епични  китарни сола, като бих отличил това във финалното Pull The Sun, което е май и най-ставащото парче, заедно с Devil On Hwy 9 и донякъде едноименното.

Предишният албум на Danzig Skeletons беше с кавъри, които също бяха доста несръчно записани. Може би за Глен е време да си свери часовника и да разбере, че в XXI век няма извинения за кашонени барабани, оглушително силни китари и няма нищо романтично да пееш като в банята.
👹👿2.50/10💩💩
Препоръчителни песни:   Black Laden Crown     Devil On Hwy 9    Pull The Sun
Други подобни ревюта:

Коментари

Популярни публикации