Municipal Waste - Slime And Punishment

Банда: Municipal Waste
Албум: Slime And Punishment
Лейбъл: Nuclear Blast, 2017
Жанр: Thrash, Speed Metal, Heavy Metal, Crossover, Punk Metal, Hardcore Punk
FACEBOOK

Илиян Иванов

През 2017-та ставаме свидетели на интересен прецедент - и двeте групи на вокалиста Тони Фореста - Municipal Waste и Iron Reagan издадоха албуми в същата година с има-няма 4 месеца разлика! И съвсем смело мога да заявя, че ако двете банди бяха сменили логотота си на обложките на двете издания, никой нямаше да забележи разликата.

Работата е там, че и Iron Reagan, и Municipal Waste свирят идентичен олдскуул траш/спийд метъл, вкоренен дълбоко и в 80-тарската хардкор/пънк сцена, която в по-късните години на това десетилетие по-запознатите тогава са нарекли "кросоувър" (бел. ред. - това винаги ме е карало да се чудя - защо му е на Фореста да има две прекалено сходни банди, но както и да е).

Преглеждайки отново мартенското си ревю за Crossover Ministry (че какво друго да е освен кросоувър, хаха), усещам, че нямам какво да напиша за Slime And Punishment. Ако копи/пейстна текста тук и разменя заглавията на парчетата на Iron Reagan с тези на Municipal Waste, това щеше да ми спести около един час мъдрене, писане и редактиране.
Municipal Waste имат доста цветист мърч

Тони Фореста все още се кара с укорителен тон за всякакви там неща, свързани с политика, полиция, купони, пиене, религии и мутанти, а останалите от бандата му пригласят с шумни и бързи китарни рифове, картечни барабани и нерафиниран бас. Което в никакъв случай не прави албума слаб, нали. Щото ако бях чул и една балада, сигурно нямаше да си го пусна повече.

Няма да разглеждам в детайли Slime And Punishment, но отговорът на въпроса ви е: "Да, чупи вратове стабилно". Личният ми фаворит иначе е Parole Violators, което, както можете да се досетите, е ACAB парче, а любимият ми момент в него е точно преди бриджа, когато Тони се развиква като селянин в осемдесетарски екшън филм - "Fuck you, man!".  Така че няма да пиша повече обяснения - който някога е слушал Municipal Waste, едва ли му трябва допълнителна мотивация да чуе и Slime And Punishment, така че всеки сам да си чупи главата на своя отговорност. Личното ми усещане е, че албумът на Iron Reagan обаче е малко по-наказателен.
☠ 7.00/10 🕱
Препоръчителни песни:  Breathe Grease    Shrednecks    Parole Violators   Amateur Sketch    Think Fast

Други подобни албуми:

Коментари

Популярни публикации