Terror - The Walls Will Fall EP

Банда: Terror
Албум: The Walls Will Fall EP
Лейбъл: Pure Noise Records, 2017
Жанр: Hardcore Punk, Punk Metal, Metalcore
FACEBOOK

Илиян Иванов

Има групи, които никога не променят звученето си, което вероятно за тях е за добро. Terror, които наскоро преминаха в лагера на поп пънк лейбъла Pure Noise Records, са сред тях. Също като Madball и Hatebreed, и при тях трудно някой ще ги накара да вкарат например синтезатори или да включат струнни аранжименти и вокални хорове по време на епичен бридж в осемминутно парче. Terror винаги са били и си остават "in your face" хардкор и новото им The Walls Will Fall EP е 100% потвърждение за това.

Петте парчета тук се изнизват толкова бързо, че дори не знам какво точно да напиша за тях. Единствената песен с дължина над две минути е No Love Lost. в която преобладава средно до бавно темпо, но едно такова "мачкащо бавно". Откриващото Balance The Odds пък задава тона с малко по-длъжко интро тип We Gotta Know на Cro Mags, преди да ни връхлети виелицата от шумни и тежки китари, гръмотевични барабани и бас и сърдити вокали.

Текстовете, както винаги, са направени по хардкор шаблон. Като всеки средностатистически фронтмен на подобна банда, Скот Воугъл продължава да си пее за обичайните неща - лоялност, почтеност, отдаденост... Едноименното парче The Walls Will Fall пък очевидно прави политическа препратка към президента на САЩ Доналъд Тръмп и прословутата стена с Мексико, на която все още не сме видели кофражите. Общо взето нищо изненадващо, което както казах в началото, е за добро, но само дотам.

Terror не правят музика за поклащане по концерти, докато снимаш с телефона, а такава за брутални мошпитове. Всяка една песен тук би звучала по-яко на живо, каквато винаги е била и целта на всяка група от хардкор сцената. А Terror определено ги умеят тия работи, което, разбира се, не значи, че това е и самата брилянтност.
  💀6.50/10💪  
Препоръчителни песни:   Balance The Odds   The Walls Will Fall

Други подобни албуми:

Коментари

Популярни публикации