Scraggled Music на 5 години и 400 публикации


Илиян Иванов
Всъщност през предишните две седмици бях толкова ентусиазиран, че блогът ще навърши 4 години и че ще успея на същия ден да закръгля броя на публикациите на 400, че всъщност установих, че подобен тип "тържествени" статии са просто някакво си моя лично самохвалство, за което едва ли му пука на някого. Но все пак има хора, които редовно си четат ревютата, което ме кара да "продължавам напред" като истински българин.

Обичам да слушам музика, вероятно повече от всяка друга дейност/активност и обичам да пиша за нея, макар че често се случва да губя интерес или вдъхновение. Затова и реших да се разровя из ревютата назад през тези 5 години и да извадя цитати де що ми се струват на мен забавни и интересни. Дано да са такива и за вас. Ако не са, не е фатално, нито дори важно -

1. "За Mixtapes все още няма направена страница в Wikipedia." (бел. ред. - е, вече има)

2. "От друга страна кънтрито си остава най-популярният стил в САЩ, където Нешвил си е техният Димитровград."

3. "Все пак Into The Future не е пълна скръб. Дъб парчетата донякъде спасяват положението, особено закриващото MCA Dub, което е в памет на дългогодишния приятел и продуцент на Bad Brains – Adam Yauch (Beastie Boys)." (бел. ред. - грешка, албумът Е пълна скръб и никакви дъб парчета не го спасяват)

4. "Често попадам на хейтърски коментари по адрес на калифорнийската рапърка. Наричат я "crack whore" (курва на крек) заради разкривените ѝ зъби."

5. "Текстове на религиозна тематика? - Да!

Текстове за протестите срещу ЕРП-тата? - Не!

Хорови вокали? - Да!

Сола, избиващи на ръченица? - Не!"

6. "Така например, когато разбрах, че Fall Out Boy ще издават "хардкор пънк албум" си казах: "Тия смешници пък, къде са тръгнали?"."

7. "Бог ми е свидетел - не исках да публикувам ревюто за Black Flag, а черновата стоеше около 10-ина дни в администрацията на блога. Някои веднага ще се усъмнят, че лъжа, защото съм атеист, но наистина - не ми се щеше да пускам бруталната критика към What The..., защото, сериозно, каква по дяволите е тази безобразна тъпня?"

8. "Наскоро разбрах, че рождената дата на Лили Алън е 2 май 1985 година. Моята пък е три дни по-рано. Тази на блога пък е 10 май. Всички сме такива телци, че сме почти астрални близнаци."

9 "Ако във версията им на оная песен от филма "Титаник" беше вкаран малко по-електронен бийт, тя щеше да пасне съвсем добре в албум на шведския диджей Avicii. Това е съвсем сериозно."

10 "Предварителните сигнали сочеха, че задаващият се нов албум на Lagwagon ще e като избухване на супернова на пънк рок сцената."

11. "Толкова много не го ебе за никого, че е написал 13 текста, в които обяснява, колко много не го ебе за никого."

12. "Sol Invictus не е лесен за харесване. И всъщност това е добра новина. Майната им на лесните за харесване албуми."

13. "Случвало ли ви си е понякога да чуете 5 секунди от някоя песен и да сте сигурни, че целият албум ще кърти мивки?"

14. "Първата част от Sounds Good Feels Good е по-раздвижената, така да се каже. В нея са песните, на които 14-годишните момичета могат да подскачат в такт по концертите. Във втората половина от албума има и доста балади, които както се сещате, не са Macy's Day Parade. "

15. "Crazy Town винаги са били негодници. Тези "оne hit wonder-и" пропиляха всичките си пари за наркотици и курви, а критиката никога не ги е долюбвала. И има защо - музиката им е долнопробна доза нео метъл с глупави мачо лирики."

16. "На моменти PUP звучат дори прекалено хаотично, но това е плюс. Човек има усещането, че кожите на барабаните ще се продънят, дисторшъните няма да затихнат в микрофонията, басът ще остане без струни, а членовете (и най-вече Бабкок) наистина ще загубят гласовете си във викане."

17. "Напълно в противовес с първата дума от името си, Good Charlotte никога не са били добра банда."

18. "Mоята нелепа и налудничава теория е, че Улрих и Хетфийлд взимат нещата в свои ръце и крадат телефона на Хамет на летището в Копенхаген (много удобно, Ларс, тайните служби на Дания също ти пазят гърба, нали?!) и му казват "Не тъжи, Кърк. Споко, ние ще измислим парчетата. Ти ще напишеш песните в следващия албум (и премълчават... че той ще е след още има-няма 8 години)"."

19. "Дерик Грийн може да не е сред най-великите вокалисти в метъла, но отдавна стажът му в Sepultura е задминал този на Макс Кавалера, така че на когото не му харесва пеенето на американеца - да си пуска някой от многобройните еднообразни албуми на Soulfly. "

20. "Той спада към категорията/жанра, които аз със сарказъм наричам "white man with an acoustic guitar" (бял мъж с акустична китара, хехе). Не може да не сте ги виждали тези хора, те са във всеки парк. Слушам десетки такива, но не тия от парковете."

Коментари

Популярни публикации