Agnostic Front - The American Dream Died

Artist: Agnostic Front
Album: The American Dream Died
Label: Nuclear Blast Records, 2015
Genre: Hardcore Punk, Punk Metal, Metalcore, Heavy Metal

FACEBOOK

Автор: Илиян Иванов

Много са хората, за които първата асоциация с Agnostic Front е Gotta Go. Това важи в най-голяма степен за тези, които не са навътре в хардкора. Gotta Go е нещо като Pretty Fly For A White Guy на хардкора - видеото от официалния канал на BlankTV е гледано над 4,3 млн. пъти от 2007 година насам. Сигурно всеки, който чете тези редове, поне веднъж в живота си е шернал във Facebook въпросния клип.

Ако си от тези, които са споделяли поне веднъж и друга песен на Agnostic Front - дори това да е някои от другите по-големи хитове - Riot, Riot Upstart или For My Family, може да дочетеш ревюто до края. Ако не си, значи едва ли ще обърнеш внимание на новия албум на нюйорската шайка на Роджър Майрът и Вини Стигма.

Всъщност то няма кой знае какво да се ревюира. Докато слушам песните, не мога да преценя изобщо каква оценка е подходяща за албума, в който няма никакви изненади. Откакто Agnostic Front преминаха в лагера на Nuclear Blast Records, тeхният хардкор отново стана метълски, след по-пънк/ой ориентираните издания за Epitaph Records.

The American Dream Died съдържа общо 15 парчета плюс едно Intro, което е по-дълго (2:02) от повече от 50% от траковете. Agnostic Front са наблъскали куп резачки под минута, малко над минута и такива малко над две минути. Бандата се намира в чудесна форма за напомпан мачо хардкор с хеви рифове, много кардани, типичните ядосано-сълзливи вокали на Роджър и както винаги - подходящи текстове за социални неправди и лоялност в братството.

Както сам можеш да се досетиш от заглавието, Police Violence не е ода за New York's finest и е съвсем актуална след събития като тези в град Фъргюсън. Old New York е носталгично обяснение в любов към "най-великия град в света", а Only In America и едноименното The American Dream Died критикува политическата система в Земята на свободните.

Подозирам, че химновите парчета като финалното Just Like Yesterday и Never Walk Alone ще се превърнат в концертни фаворити, а поради очевидни причини, второто може да ти е двойно по-любимо, ако си фен на Ливърпул.

Най-тъпото клише, с което мога да опиша албума, е солиден. След толкова много години на хардкор сцената, легенди като Agnostic Front знаят отлично как да поднесат това, което феновете им очакват. Мамка му, в Just Like Yesterday са използвали отново запазената си марка - силен вик на Майрът "STIGMAAAAA", последвано от надъхващо китарно соло, което нали, не е точно Стив Вай-ско, но върши перфектна работа. В крайна сметка това е пореден албум на Agnostic Front, който ще бъде оценен по достойнства от феновете.

7/10
Препоръчителни песни:  Police Violence  Test Of Time  Old New York    Never Walk Alone    Just Like Yesterday


Коментари

Популярни публикации