Just A Product - Just A Product EP

Банда: Just A Product
Албум: Just A Product EP

Лейбъл: Самиздат, 2016
Жанр: Punk Rock, Alternative Rock, Hardcore Punk
FACEBOOK

Илиян Иванов

След като през лятото и двамата автори тук се бяхме поприбрали по милата ни татковина и бяхме дали пауза на писателската ни дейност, време е да дадем блогърски рестарт с нов сезон на Scraggled Music. И както си подобава, ще го направим с ревю за българска група.

Just A Product са "продукт" на легендарната варненска хардкор и пънк сцена, която отдавна не е това, което беше. Морската столица е дала много на музиката у нас - достатъчно е да споменем фестивалите Freemind и групите Crowfish, Pizza и A-Moral. Последните две банди все още са активни и си издават албуми, а Just A Product през това лято пуснаха ново едноименно EP.

В интерес на истината обаче от 4-те песни тук само две са чисто нов материал - The Story I Won't Forget и When Imperializing. Първата е агресивно пънк рок парче, разказващо гореща секс история, докато Madball-ският вайб във второто прехвърля топката към отвращението от политическото интригантство.

Втората половина от EP-то са песните 33 и FCCF, които са записвани още през 2010 година. Не съм сигурен, че парчето (най-бавното в изданието) за христовата възраст е изцяло актуално за животите на членовете на бандата в момента, но пък както се казва "човек е на толкова години, на колкото се чувства". FCCF - съкратено от леко смущаващото Fake Communists, Cops And Faggots - е политическо некоректно и бързо пънк рокче, което слага край на EP-то.

Изненадата около Just A Product е, че е мастерирано в The Blasting Room от самия Джейсън Ливърмор. Разбира се, това не означава, че самите записи и миксът са перфектни. Има доста трески за дялане - например във вокалите, но пък то кой ли няма? Най-големите плюсове в музикално отношение са ритъм секцията и доста приятните китарни сола. Варна заслужава да има отново силна пънк/хардкор сцена и колкото повече такива издания има, толкова са по-големи шансовете младото поколение там да се преориентира навреме.
7/10

Други подобни албуми:


Коментари

Популярни публикации