Larry And His Flask - Larry And His Flask EP

Банда: Larry And His Flask
Албум: Larry And His Flask
Лейбъл: Self-release / Bandcamp, 2017
Жанр: Bluegrass, Folk Rock, Punk Rock, Alternative Country
FACEBOOK

Илиян Иванов

Larry And His Flask е група, която наскоро открих за себе си. В началото на февруари пичовете от Орегон нарушиха мълчанието си с първи две песни след около 4-годишна пауза, през която им се случи голяма беля - обурдването и ванът им (на стойност около 24 хиляди долара) бяха oткраднати. Което намирам за ужасно нечестно спрямо тях, особено като се има предвид, че често им се налага да припечелват допълнително по някой долар с бъскинг (свирене на улицата), за да могат да продължат турнетата си.

Това иначе е второто едноименно EP на бандата, която, за незапознатите с тях, свири някаква луда комбинация от пънк, блуграс, кънтри, фолк и ска със засилено присъствие на банджо, акордеон, хармоника и тромбон. Затова ако сте запалени фенове на Streetlight Manifesto, Mad Caddies, Dropkick Murphys и Frank Turner - не се страхувайте да опознаете Larry And His Flask, защото е твърде вероятно да ви станат любимци веднага.

Какво да напиша за тези две песни, освен че и двете са доста яки. Breaking Even е скорострелно парче с яки банджо рифове и вокални хармонии досущ като на Bleeding Heart Disease на NOFX. Young Is The Night също се вихри в пънкарско темпо през по-голямата си част и напомня много на песен от последния засега албум на Streetlight Manifesto - шедьовъра The Hands That Thieve.

Толкоз за Larry And His Flask EP. В деня на издаването му (3 февруари) бандата обяви, че всички приходи от тази дата ще отидат за Американския съюз на гражданските свободи (ACLU) - кампания, която бе подета от Bandcamp след като Доналд Тръмп затвори границите на САЩ за бежанци и имигранти от 7 страни.
    8.00/10    

Други подобни публикации:

Коментари

Популярни публикации