The Story So Far - What You Don't See


Artist: The Story So Far
Album: What You Don't See
Year: 2013
Label: Pure Noise Records
Country: USA
Genre: Pop Punk, Punk Rock, Alternative Rock, Skatepunk, Emo
FACEBOOK

Иска ми се да напиша - този албум е велик! Парадоксът е, че то вече ще е написано, щом го четете, но искам бързо да направя едно уточнение, преди да бъда разбран погрешно. Знам, че да се каже "този албум е велик" е или клише, или просто "ти си луд и нищо не разбираш от музика". В случая What You Don't See на The Story So Far е много далеч от клишето, но това трудно би бил разбрано от хора, които не слушат поп пънк.

Затова няма да напиша този албум е велик с тежестта, с която хората казват това за The Dark Side Of The Moon на Pink Floyd, Nevermind на Nirvana, Master Of Puppets на Metallica или каквото там се сетите за записи, станали крайъгълни камъни в историята на музиката.

The Story So Far е поп пънк банда. От онези, които обикновено хората сравняват със запечатване на консерви за риба на конвейр по време на студентска бригада в Аляска. И сигурно ще са прави за себе си, особено ако за тях Blink-182 и The Offspring са дефиницията за този стил поп пънк.

Само че The Story So Far са над дефинициите. What You Don't See е едва вторият им албум, а те вече са едно от най-важните имена в тази сцена. Защото, ако не сте разбрали, сме 2013 година и дори групи споменатите вече Blink-182 и The Offspring го карат на доизживяване и на претърсване на скриновете за загубени рифове и недозаписани припеви.

Вокалистът на The Story So Far - Parker Cannon притежава един от най-мощните гласове в поп пънка. Когато фронтменът на една група може да "събужда мъртъвци" и да провокира толкова много емоции, другите членове на бандата са длъжни да му отговарят подобаващо с инструменталната част. И целта е постигната. Мелодичността и хармониите в What You Don't See са толкова брилянтни, че са напълно несъпоставими с музиката на други подобни групи.

Тези общо 11 парчета, събрани в 29 минути и 51 секунди, са всичко, което поп пънкът спря да бъде много отдавна и поради което, стана мишена на присмех. Green Day не знаят какво точно търсят напоследък и се лутат между Бродуей и своите корени, Sum 41 тънат в безсилие с последния си албум, NOFX страдат от личните проблеми на Fat Mike, а голям част от съвременната пънк сцена или го избива на фолк рок, или на по-тежки стилове като метъл и хардкор.

The Story So Far е онази група, която е дъвката с дъх на мента, след като си ял чесън. The Story So Far са Lagwagon през 2013-та година, а What You Don't See е като да речем Hoss. Защото Hoss на Lagwagon е велик албум. Вече се разбрахме - не е велик с тежестта на Master Of Puppets, но е велик по свой си начин. Без повече да досаждам с думата "велик" - What You Don't See е смазващ. И е дебютирал на 46 място в Billboard.

ОЦЕНКА: 9,5/10

Препоръчителни песни:  Things I Can't Change    Small Talk    Empty Space    Bad Luck   Framework


Коментари

Популярни публикации