Anti Future - Our Choice

Artist: Anti Future
Album: Our Choice
Year: 2014
Label: Self release
Country: Bulgaria
Genre: Hardcore Punk, Skatepunk
FACEBOOK

Автор: Илиян Иванов

Че хардкор пънкът и скейтбордингът вървят ръка за ръка е ясно на всички. Някъде между тях се преплитат правенето на музика за собствен кеф и отвращението в от обществото, в което живеем. В България е ясно - само разни X Factor-и и техните ментори мечтаят да изкарват пари от "участия" с безобразно идиотските си swag клипове. В същото време като гледам к'во се случва всеки ден в осраната политическо-полицейска страна, няма нищо чудно, че се пръкват и групи като Anti Future.

Тяхната откровена ученическа наивност е искрена и е отражение на погазването на обикновени човешки свободи като например да те гонят ченгета заради пиене на бира и каране на скейт в парка. Затова и дебютът на Anti Future е някъде на границата между сериозността и чистата забава от това, просто да свириш, без да се притесняваш, че сбъркал акордите на припева.

Our Choice има изненадващо много песни като за родно издание - 14 на брой, но пък се изнизва очаквано бързо като времетраене - под 25 минути, защото кой ще ти свири сола ала Даймбег Деръл. Anti Future стартират като ученическа група, но биват напуснати от китариста си, което е за добро, защото неговият заместник Иван (екс Linoleum) свири като хуна 80-тарски рифове като на Cro-Mags и Minor Threat.

Интересно е, че текстовете на вокалиста Кристиян са и на български, и на английски, като съотношението не е в полза на матерния ни език - 6 на 8 песни. Темите варират от обичайни възхвали за карането на скейт до бойни лозунги против дискриминацията на расова основа - всъщност всичко, което хардкорът трябва да бъде.

В 90 процента от времето темпото е крайно бързо като за съркъл пит-ове, а останалите бавните пасажи са напомпани с повече тежест и хорови напеви като "Got to fuck you up" в Anti Life. Понеже съм в такъв период, че вече ми писна от две каси/кардан в пънка, мисля, че Anti Future можеше и да ги спестят в парчетата, в които използват повече ударност на барабаните, за да има повече автентичност.

Anti Future не блестят с оригиналност, но се отличават с безкомпромисност и честата им хаотичност е крайно симпатична. Да издадеш албум като Our Choice си е голямо предизвикателство за родната действителност и всеки хардкор фен трябва да нададе ухо за този надъхан дебют, който си е ПО-КУ-ШЕ-НИЕЕЕЕ!

ОЦЕНКА: 7/10

Препоръчителни песни:   Покушение   Черни Сълзи   Заблудени    Изчезни   Anti Life 


Коментари

Популярни публикации