The Interrupters - Sing It Out Loud

Банда: The Interrupters
Албум: Say It Out Loud
Лейбъл: Hellcat Records, 2016
Жанр: Ska-Punk 2-Tone Ska, Punk Rock, Alternative Rock

FACEBOOK

Илиян Иванов

Съвсем наскоро, благодарение на наш читател, си припомних ревюто за първия албум на The Interrupters, което бях позабравил. Колкото и самохвално да звучи, посмях се на това, което съм писал, но и малко ми стана тъпо, че съм "нахранил" лекичко бандата и в частност певицата Ейми Алън.

Две години по-късно при The Interrupters няма абсолютно никаква промяна, което обаче може би е за добро. Вторият албум на калифорнийската ска/пънк банда - Say It Out Loud - е почти идентичен с едноименния дебют, на който поставих сякаш леко занижена оценка 6 от 10. Истината е, че към днешна дата и двете издания могат да получат между 6 и 7,5 взависимост от моментното ми настроение.

Може би буквално ден след като си припомних ревюто, докато чаках да почне поредния мач от Европейското по футбол, в една от рекламните паузи по ESPN завъртяха спот за някакво мега важно бейзбол събитие (home derby нещо си), а музиката за фона бе... Take Back The Power от първия албум на Interrupters! Веднага в главата ми нахлуха няколко асоциации - как хитът на CIV от 1995 г. Can't Wait One Minute More бе използван в реклама на Nissan преди 10-тина години и как Diamonds & Guns на The Transplants се опитваше да продава шампоаните на Garnier Garnier и Neutrogena. Въпросното бейзболно превю се въртеше непрестанно в следващите дни по иментия спортен канал

Именно и заради това, едно от първите неща, които направих, преди да почна да пиша ревюто, бе да проверя колко харесвания имат The Interrupters към този момент. Оказаха се над 61 хиляди, което е около 10 пъти повече отколкото бяха преди 2 години, когато излезе дебютът им (и съответно им лайкнах страницата във Facebook).

Както вече казах, звукова промяна в групата няма. Ейми Алън продължава да пее продрано (но и секси) като бившата жена на Тим Армстронг (Rancid, The Transplants) - Броуди Дал, а тримата братя с фамилия Бивона все още свирят като кавър банда на Rancid. The Interrupters не изглежда, че ще изневерят на комбинацията от upbeat 2-tone ска и мелодичен пънк рок, ако ще и Роланд Емерих да направи mash-up блокбъстър Independence Day 3: Open The Stargate.

Пилотният сингъл By My Side може да съперничи на споменатата Take Back The Power за химн на бандата, а самият Джеси Майкълс (фронтмен на митичните Operation Ivy) одобри песента и клипа във социалните мрежи, което си е меко казано събитие на сцената. She Got Arrested е песен, която при определени обстоятелства можеше да е в някой албум на Rancid, особено по начина, по който е разказана историята в текста, включваща грозно битово домашно насилие, самоотбрана и нещастен край.

On A Turntable, Control и Media Sensation са от по-пънкарските парчета и са много добри попадения - съдържат послание и притежават нихилистичната нотка от ранните албуми на Rancid. Споменавайки Rancid и Армстронг на няколко пъти, трябва да кажа, че той е нещо като пети член на групата. Без да съм проверявал, всичко може да сте напълно убедени, че той е продуцирал Sing It Out Loud и беквокалите му ехтят в почти всяка песен - само чуйте началото на Babylon.

Реално обаче, само една песен е с етиката feat. Tim Timebomb и това е Phantom City. Парчето е доста късно 70-тарско (или ранно 80-тарско) 2-tone ska, с много сериозни препратки към британските легенди Madness и The Specials. Най-любимата ми песен от албума май е The Valley - отново традиционно ска, но вокалната мелодия на Ейми я прави малко по-специална, а като добавим към това и напевите "na na na na", резултатът е изключително удовлетворяващ.

От 15-те песни има няколко, които не изпъкват кой знае колко, ала Say It Out Loud не доскучава нито за миг. Без особено много да блестят, The Interrupters са записали приличен, стегнат и най-важното - танцувален (super skanking) албум, от който всеки фен на Rancid, The Distillers, The Transplants и Operation Ivy ще остане доволен.
7/10
Препоръчителни песни:   By My Side    She Got Arrested    Control    Phantom City     The Valley 


Други подобни ревюта:

Коментари

Популярни публикации