Face To Face - Protection

Band: Face To Face
Album: Protection
Label: Fat Wreck Chords, 2016
Genre: Punk Rock, Skatepunk, Pop Punk, Alternative Rock
FACEBOOK

Илиян Иванов

Face To Face не си губят времето, откакто се събраха отново през 2008 година. Първоначално бандата беше концентрирана около концертните си изяви, но беше ясно, че нова музика също предстои и между 2011 и 2016 година се появиха цели три нови албума, последният от които - Protection, предстои да бъде ревюиран.

Бях фен на Laugh Now, Laugh Later и преди няколко месеца, разглеждайки спомените си във Facebook, видях, че съм го включил в импровизирания си топ 15 за най-доброто от 2011 година. Тогава все още идеята за създаване на блога не беше узряла у мен, а когато вече пишех рецензии някак пропуснах Three Chords And Half Truth (2013). Не знам каква беше причина да не му обърна внимание, но май така и не успях да разбера защо Face To Face отчаяно се опитват да копират Social Distortion.

Стигаме и до Protection, който е завръщане към далеч по-бързия пънк, с който групата е позната на своите фенове. Допълнителен бонус е, че Face To Face са се завърнали във Fat Wreck Chords, а самият албум е записан в The Blasting Room и е продуциран от собствениците на студиото Бил Стивънсън и Джейсън Ливърмор.

Още с откриващата песен и пилотен сингъл Bent But Never Broken се натъкваме на непогрешимия музикален финес, която излиза наяве от легендарното пънк студио. Перфектно продуцирани, Face To Face започват експлозивно и безкомпромисно, давайки ни достатъчно материал да се сетим за поне 3 подобни на тях банди, ударили джакпота през 90-те. Бас линията в Bent But Never Broken все едно е измислена от Fat Mike (NOFX). Не казвам това, за да умаловажа ролята на басиста Скот Шифлет (между другото - брат на Крис Шифлет от Foo Fighters) - даже напротив, асоциация с NOFX винаги е добра дошла в този стил.

Интрото на следващата песен I Won't Say I'm Sorry е буквално същото като As Long As We Can на Pennywise. И двете парчета гласът на вокалиста Тревър Кийт се доближава почти едно към едно с този на Никола Сарчевич от Millencolin, което в началото ми се струваше доста странно.

Double Crossed е една от любимите ми песни в албума - по-среднотемпова от първите две и като цяло от останалата част от албума, но притежава онзи чар, с който No Use For A Name омагьосваха някога. Say What You Want е също много добро попадание с интересно развитие на мелодията, Keep Your Chin Up пък включва страхотни вокални хармонии на припева - едни от най-яките, които съм слушам напоследък.

Всъщност сред 11-те песни в албума няма нещо, с което бандата да се срамува, просто го няма онзи голям "УАУ" ефект. Face To Face свирят мелодичен и бърз пънк рок - на моменти малко по-агресивен, на моменти малко по-мелодичен и Protection е завидно и заслужаващо внимание издание в дискографията им.
7/10
препоръчителни песни:  Bent But Never Broken    I Won't Say I'm Sorry    Double Crossed   Say Want You Want     Keep Your Chin Up 


Други подобни ревюта

Коментари

Популярни публикации