Dave Hause - Bury Me In Philly

Артист: Dave Hause
Албум: Bury Me In Philly
Лейбъл: Rise Records, 2017
Жанр: Folk Rock, Americana, Alternative Country, Heartland Rock, Alternative Rock
FACEBOOK

Илиян Иванов

Гледах Dave Hause на живо през октомври миналата година, когато той подгряваше турнето на Bad Religion и Against Me!. Още тогава той подхвърли, че ще издава нов соло албум, но не бих казал, че го очаквах с нетърпение. За моя голяма изненада, Burry Me In Philly ми хареса много повече, отколкото съм се надявал.

Dave Hause е прикрил добре пънкарската си натура с изчистен, мелодичен и прочувствен Брус Спрингстийн-ски рок плюс задължителните фолк/американа влияния. Което означава, че Bury Me In Philly е далеч по-близо до банди като The Gaslight Anthem и The Menzingers, отколкото до NOFX и Bad Religion.

Поетичната страна на Хoус звучи на моменти клиширано, но пък за сметка на това искрено. Откриващата песен With You е сред по-пънкарливите в албума и под повърхността на романтичното заглавие всъщност се крие нещо повече - вик за помощ срещу самотата: "I need a friend right now who reminds me of my home / I need a friend right now, I'm sick of staring at my phone.

My Mistake следва модела за разказване на истории на Спрингстийн - не само лирически, но и чисто инструментално. Divine Lorraine е почти класическо кънтри с прекрасни вокални хармонии на припевите, а в Dirty Fucker се спотайва леко южняшка, но и леко ала AC/DC идея за пиянско караоке.

С включването на магическия пиано орган, The Ride бързо се нареди сред любимите ми песни от началото на годината, като бийтът и вайбът създават настроение като от легендарния хит от 80-те I Want Candy на отдавна забравените британци Bow Wow Wow. В Wild Love Дейв Хoус звучи като истински бард, а самото парче е призрачно красиво, особено в края му, когато се чуват гайди. Сред останалите песни съшо няма празно - Хoус гарнира идеите си с чудесни аранжименти и запомнящи се текстове, което не оставя слушателя равнодушен.

В интерес на истината, Bury Me In Philly ме изнанада още от вратата. Предвид факта, че Dave Hause свири предимно акустично и сам на концерта преди няколко месеца, не очаквах албумът да звучи като запис на пълнокръвна банда. Както предполага и самото заглавие, това до голяма степен е и ода за родния град на музиканта - Филаделфия. Ако сте гледали сериала It's Always Sunny In Philadelphia (ако не сте, толкова по-зле за вас, хаха), вероятно сте наясно, че този град е специален. Да се надяваме обаче, че на Дейв няма да му се налага да бъде погребван в следващите 50-60 години.
8.00 /10.00
Препоръчителни песни:  With You   My Mistake   Divine Lorraine   Dirty Fucker   The Ride    Wild Love
Други подобни публикации:

Коментари

Популярни публикации