The Bombpops - Fear Of Missing Out

Банда: The Bombpops
Албум: Fear Of Missing Out
Лейбъл: Fat Wreck Chords, 2017
Жанр: Pop Punk, Punk Rock, Post-Grunge, Alternative Rock, Skatepunk
FACEBOOK

Илиян Иванов

The Bombpops не се различават особено много от плеядата поп пънк групи, завзели сцената в последните две-три десетилетия. Което не е пречка да бъдат сред най-свежите в стила към този момент с изключително мелодичния си и приятен дебютен албум Fear Of Missing Out.

The Bombpops винаги са минавали някак под радара ми - определено съм слушал отделни техни песни през годините, но не ме спечелиха изцяло за каузата си. Дори бях изненадан, когато Fat Wreck Chords анонсираха Fear Of Missing Out, че това де факто им е първи цял албум. Причините за забавянето на дебюта им (бандата е създадена пре 2007 г.) са много, но ако питате фронтдамите Джен Разави и Поли Ван Дам (вокали/китари), то сигурно биха възкликнали "Ох, ми мъже!". Това, донякъде в кръга на шегата, но дълго време и двете не могат да намерят явно читави сподвижници за ритъм секцията.

В крайна сметка обаче The Bombpops най-накрая записват цял албум с Нийл Уейн (бас) и Джош Люис (барабани) и крайният резултат е повече от задоволителен. Fear Of Missing Out има задължителния скейт пънк полъх от 90-те, типично в духа на лейбъла Fat Wreck Chords. CA In July е изключително заразително, жизнерадостно и сладострастно и е сред любимите ми парчета от началото на 2017-та година. Be Sweet е по текст на покойния Брендън Карлайл от Teenage Bottlerocket, което само по себе си е затрогващ трибют. Jerk притежава гаражен/гръндж заряд, а финалното All In A Day's Lurk има потенциал да се превърне в голям концертен фаворит. Forever Since се приближава до това да бъде романтична балада и ми навява асоциации с ранните неща на Millencolin.

Без съмнение, The Bombpops звучат като Dance Hall Crashers, но без ска частите - страхотни женски вокални хармонии, прилични мелодични китарни партии с тук-там по хеви елементи - например Watch Me Fold и Sweet For Sorrow. Това донякъде изяснява защо Fear Of Missing Out е предсказуаем пънк албум - в него се залага на 90-тарската носталгия, която обаче кореспондира с мен в по-големи пропорции.

Стереотипен и праволинеен, но чудесен и докосващ. Такъв е дебютът на The Bombpops. Джен и Поли са се сплотили в отличен творчески тандем и макар да им е отнело почти едно десетилетие да издадат цял албум, чакането си е струвало. Fear Of Missing Out ще е сред значимите дебюти на 2017-та година.
7.75/10 👸💓👩💙👯💚👭💛
Препоръчителни песни:  CA In July    Be Sweet    Watch Me Fold    Forever Since     All In A Day's Lurk

Други подобни ревюта:

Коментари

Популярни публикации