Less Than Jake - Sound The Alarm EP

Банда: Less Than Jake
Албум: Sound The Alarm EP
Лейбъл: Pure Noise, 2017
Жанр: Ska-Punk, Pop Punk, Alternative Rock
FACEBOOK

Илиян Иванов

За около четвърт век съществуване, Less Than Jake изобщо не са мръднали от това, което ги направи една от най-успешните банди на 90-тарска ска/пънк вълна. Съвсем сериозно, пуснете си дебюта им Pezcore (1995), пуснете си кой да е албум от комерсиалния им възход в началото на '00-те, пуснете си и това EP и ще разберете какво имам предвид. Sound The Alarm звучи като всяко едно друго издание Than Jake и това (май) е по-скоро добре.

Ми така де - кому е нужно да се рискувa? Less Than Jake познават добре фен базата си и с N-тото си на брой EP няма да разочароват абсолютно никого, гарантирам. Sound The Alarm съдържа 7 песни, които са издържани в непробиваемата формула от поп пънк и ска, поръсени обилно с традиционната мелодична брас секция и текстове за самосъжаление, самоирония, депресия и, естествено, политика.

Отварящата песен Call To Arms отправя сериозно послание към хората, склонни към самоубийство, нищо че инструменталът звучи мажорно и веселяшки и на бриджа между втория и третия припев отнякъде долита мелодията на... Gangnam Style (да, сериозно, WTF?!?). Тонът в парчетата Whatever The Weather, Welcome To My Life и Years Of Living Dangerously пък е доста по-чил и по-мек, което също е в добрите традиции на бандата, особено с мелодичните вокали на Крис ДеМейкс и Роджър Лима.

Големият "хит" тук, ако мога така да се изразя, са Things Change, където Less Than Jake "бомбардират" с най-силното си оръжие - зарибяващите брас мелодии на фона на експлозивен пънк рок. Подобна комбинация има и в други песни - Good Sign и Bomb Drop, но зарядът май не е чаааак толкова експлозивен при тях.

През миналата година Less Than Jake преминаха в лагера на Pure Noise Records, където могат да се чувстват като ветерани от Втората световна война на фона на младите щурмоваци в лейбъла. Което не им пречи да са сред топ бандите в каталога, дори и само с едно скромно EP досега. Sound The Alarm си струва, определено.
7.50/10 ✊✋⌛💣🌎🚔
Препоръчителни песни:  Call To Arms    Whatever The Weather     Things Change

Други подобни ревюта:Коментари

Популярни публикации