Halestorm - ReAniMate 3.0: The CoVeRs EP

Банда: Halestorm
Албум: ReAniMate 3.0: The CoVeRs eP
Лейбъл: Atlantic, 2017
Жанр: Hard Rock, Heavy Metal, Alternative Rock, Post-Grunge
FACEBOOK

Илиян Иванов

Едно от първите ми ревюта в блога през 2012-та беше за The Strange Case Of... на Halestorm, който с течение на времето се превърна в един от най-значимите хард рок албуми на настоящето десетилетие и безспорно, един от доста успешните такива, достигайки златен статус в САЩ по-рано през лятото на 2016-та. Да, стигнахме до времената, в които 500 000 копия са не просто значими, а гигантски цифри в музикалната индустрия, в която освен Metallica, няма много други банди, които да генерират масивен интерес за нови фенове.

Но да се върнем на Halestorm. Обикновено след всеки един от студиен албум, водената от фронтдамата Лизи Хейл банда изкарва по едно EP с кавъри. ReAniMate 3.0: The CoVeRs е третото издание на тази поредица и както обикновено, Halestorm са забъркали интересен миш-маш, в който има по нещо за всекиго.

Still Of The Night на Whitesnake дава прилично начало - вокалите на Хейл интерпретират по интересен начин тези на Дейвид Ковърдейл, а групата се справя със замах с инструменталната част. Damn I Wish I Was Your Lover е пилотният сингъл и най-голям хит на позабравената вече Sophie B. Hawkins от 1992-ра година. Честно казано, трябваше ми време да се сетя за оригинала, който звучи мега 90-тарски поп-рок ала Аланис Морисет и Натали Имбрулия, а версията на Halestorm е доста по-хеви. Следващият кавър I Hate Myself For Loving You на Joan Jett & The Blackhearts пък не се различава кой знае колко от оригинала, което не е непременно нещо лошо, но няма и да ви откъсне главите.

Следващите две парчета са всъщност най-добрите в EP-то. Heathens на иначе тотално неслушаемите за мен twenty one pilots е приятната изненада. Парчето от саундтрака на Suicide Squad звучи много свежарски с повечко китари и отличните женски вокали на Хейл. Fell On Black Days ми е абсолютният фаворит - страхотно изсвирено, макар и почти едно към едно с оригинала на Soundgarden. Тембърът на Лизи Хейл явно много подхожда на песни, изпълнени от Крис Корнъл, след като в предишното EP Halestorm направиха мега як кавър и на Hunger Strike на Temple Of The Dog. Нека в следващото EP да направят тогава Show Me How To Live на Audioslave и да затворят кръга. За десерт е оставено едно от най-класическите парчета на Metallica - Ride The Lightning. Това определено е интересено за слушане, като Halestrom са се постарали много, особено със солата и ритъм секцията.

Тази формула на бандата от Пенсилвания да задоволява фенския интерес между албумите с разнообразни като стилове кавъри определено е печеливша за тях. Как беше - "ако не е счупено, не го поправяй".
7.50/10 👩😎✌😈🎸🎤🎵
Препоръчителни песни:   Still Of The Night (Whitesnake)    Heathens (twenty one pilots)     Fell On Black Days (Soundgarden)
Други подобни ревюта:

Коментари

Популярни публикации