Ballyhoo! - girls.

Банда: Ballyhoo!
Албум: girls.
Лейбъл: Right Coast Records/INgrooves Music Group, 2017
Жанр: Reggae, Reggae Fusion, Pop Rock, Surf Rock, Alternative Rock, Dub
FACEBOOK

Илиян Иванов

Трябва да призная, че бях решил да чуя новия албум на Ballyhoo! само заради видео тийзъри/трейлърите, с които бандата подгря излизането му. От коледно-новогодишните празници насам почти всеки ден във Фейсбук нюзфийда ми излизаше някое кратко клипче, в което красиви мацки по бикини се разхождат и правят други плажни работи, докато на фон звучи някакво реге.

За тези, които не са запознати, Ballyhoo! са от голямото котило групи, които се опитват да звучат ТОЧНО като Sublime и спомените ми за техните по-стари албуми бяха смътни, но все пак позитивни. Може би голяма изненада се оказа, че пичовете не са от Калифорния, Хаваите или Флорида, а от Мериленд, което е почти равносилно на да имаш реге/пънк банда в Каспичан - или по-просто казано: екстремно екзотично.
Ballyhoo! - girls. - в албума е включена и музика

За да бъдат в тон с безобразно секси трейлърите на песни, Ballyhoo! са избрали изключително подходяща обложка на girls.. Не знам защо името на албума се изписва само с малки букви и с точка след тях, но това няма никаквао значение. По-важното е, че текстовете на 12-те парчета почти изцяло са по темата, зададена в заглавието.

Едноименната песен, която и водещ сингъл, казва абсолютно всичко с инфантилния си припев: "Everywhere I go / It don't matter 'cause I know / You girls are all the same / No shame in your game, no". Фронтменът Хауи звучи като човек, за когото целият живот е спирала от купони, флиртове, палави преживявания и от време на време разочарования, гарнирани с любовна мъка.

Вече споменах, че чисто стилово Ballyhoo! са доста близо до Sublime, което не оставя много на въображението какво да очаквате от girls.. Албумът е свежо, лятно реге, подправено с дъб, електроника, сърф рок и поп (един от продуцентите е работил с Maroon 5). Наличието на брас секции определено разнообразява някои парчета, които обаче като цяло са друто разграничими едно от друго. Ако трябва да посоча конкретни фаворити, бих се спрял на едноименното, Mixtape, Blaze This Weed (нали не си помислихте, че подобен албум ще мине без 420-френдли песен?!), Ras Vader и Drink About You. В She Wants Love пък гостува Джаред от калифорнийската реге банда The Dirty Heads.
Това едва ли е в Мериленд обаче.

Също както албума на Sumo Cyco - Opus Marи този на Ballyhoo е продукт на успешна кампания за финансиране от феновете в PledgeMusic. Girls. е неангажиращ, разтоварващ и безобиден (също както дребната океанска рибка, на която е именувана бандата). Това е албум, който надали би променил нечий живот, но това не е и целта му. Целта на girls. е просто да бъде саундтрак на лятно забавление и като цяло се справя добре с тази задача. Така че подходете към girls. с бутилка бира и/или други стимуланти.
6.75/10
Препоръчителни песни:  Mixtape    Girls.   Drink About You    Blaze This Weed   Ras Vader

Други подобни албуми:

Коментари

Популярни публикации