Meridian Run - First Last

Банда: Meridian Run
Албум: First Last
Лейбъл: Self-released, 2017
Жанр: Hardcore Punk, Beatdown Hardcore, Metalcore
FACEBOOK

В края на 2017-та година се появиха няколко български издания и едно от тези, за които исках да напиша малко повече, бе дебютният албум на Meridian Run. Притиснат от многобройни ангажименти, реших да отложа ревюто за началото на 2018-та, но пък и така думите от заглавието First Last паснаха на времевата месечна рамка - януари (първи) и декември (последен).

Meridian Run са сравнително нова и млада група за хардкор сцената, но се надявам с този запис да намерят по-голяма аудитория. Може би няма да изненадам никого, ако кажа, че във First Last няма много моменти "на пощада" за слушателя. Meridian Run събират енергичност и тежест, резки и кресливи вокали, съпроводени с дет метъл ревове, многобройни брейкдауни и бих казал - интересна и разнообразна китарна работа.

Няма песен, която да не е достойна за стабилни мошинг/съркък пит. Каквато без съмнение е и голямата цял на албума. Трябва да призная, че текстовете на български ми допаднаха доста - усеща се поетичният полъх, вдъхноивен от Melekh - "Смъртта ме държи за ръката
и крачиме двама през гъста мъгла / Днес си оставям за продан душата,
утре ще моля за прошка съдбата" (от "Държа се на крака"). Парчетата на английски са само три (от общо 10) и определено те ми допаднаха една идея по-малко, въпреки че Immortal ескалира с най-добрия инструментал, особено във възвисяващия и доста добре пипнат бридж след средата.

Парчето "Злоупотреба" пък е гост вокали от Крис от Anti-Future, което добавя още една единица "наказателност". Споменавайки пеенето няколко пъти, трябва да отбележа, че вокалистът Айв е неузнаваем в сравнение с мелодичната му страна в Bright Sight, което е плюс за Meridan Run.

Без да блести с гениални хрумвания, First Last е успешно излитане от пистата за тази банда. Врайна сметка, когато човек си пуска бийтдаун хардкор, той не очаква да чуе излишни мелодични излияния насред свирепата дандания. Минусите, както обикновено, са продукционни, но пък продуктовото позициониране трябва да е живото изпълнение. А тези 10-те парчета тук са точно такива.
❤   7.25/10   ❤
ЧУЙ:  Може ли да мина     Държа се на крака     Immortal       Злоупотреба     Последният Кадър


ДРУГИ ПОДОБНИ АЛБУМИ:

Коментари

Популярни публикации