CUT OFF - True To Yourself

Банда: CUT OFF
Албум: True To Yourself
Лейбъл: Self-release, 2017
Жанр: Hardcore Punk, Metalcore, Beatdown Hardcore, Groove Metal
FACEBOOK

След многобройни промени в състава си, създадената в Благоевград банда CUT OFF най-накрая изкара дългоочаквания си втори албум - True To Yourself. Когато вече пиша тези редове, басисът Васето - още един от оригиналните членове е напуснал поради професионални съображения.

Определено True To Yourself е смазващо тежък бийтдаун хардкор/метъл. Това е все едно да те блъсне камион със 100 км/час, колкото и клиширано да звучи. Или понеже е Хелоуин и обложката го предразполага, ще дам още една аналогия - CUT OFF комбинират кървавия хорър на Джейсън Ворхийс от Friday 13th с небрежния уличен брутализъм на Кейси Джоунс от Teenage Mutant Ninja Turtles.

Двамата вокални екстремисти Иван и Андрей (но не тези от "Сблъсък" и "Фермата", хаха) редуват бесни и гневни ревове и викове, които отекват на фона на гръмовните инструментали. Всяко едно парче е като да удряш пощенски кутии с бухалка от движеща се кола. В такова занимание има неподправен кеф, който не е задължително с дълготраен ефект.

Разбира се, самите CUT OFF не претендидат за особено оригиналност - нито в композиционно, нито в текстово отношение. Тук никой не се опитва да открие топлата вода. Лириките са базисни за стила и в тях ще откриете обичайните социални анти-герои - позьори, лицемери и лъжци. Върху истории за такива лица се базира и цялостното послание на албума - "да останеш верен на себе си", както гласи едноименното парче, в което долових вокална препратка към легендите Downset.

Включването на рапъра Марио a.k.a. Madman в No Escape и оригиналните скитове вкарват нотки на разнообразие в един този иначе праволинеен запис. Ако мога да отлича любима песен от True To Yourself, то тя без съмнение е Poser с безпощаден и мачкащ груув, който прераства в съркъл пит мелачка.

За 15 години два пълни албума не са много обширна дискография, но самият факт, че бандата продължава да си действа дори с непрекъснато променящ се състав, е впечатляващ. True To Yourself е идеалният саундтрак за твоя Хелоуин, особено ако си ядосан и гневен от недъзите на нашето общество.
💀7.00/10💀
ЧУЙ:   True To Yourself     Deaf & Blind    No Escape    Poser     Hypocrite

Други подобни албуми:

Коментари

Популярни публикации