Authority Zero - Broadcasting To The Nations

Банда: Authority Zero
Албум: Broadcasting To The Nations
Лейбъл: Bird Attack Records, 2017
Жанр: Punk Rock, Skatepunk, Ska Punk, Reggae Fusion, Alternative Rock
FACEBOOK

Илиян Иванов

Всяка година излизат десетки албуми, които така и не успявам да чуя поради липса на време. Единични бройки от тях пробиват поради изрични препоръки от приятели. Такъв се оказа случаят с Broadcasting To The Nations на аризонските пънкари Authority Zero, от чийто оригинален състав е останал само вокалистът Джейсън ДеВор.

Имах шанса да гледам бандата два пъти на живо преди около 10-тина години и съм фен на първите им три албума, но в последно време ги изгубих от радара си и изобщо не чух Stories Of Survival (2010) и The Tipping Point (2013). Вероятно същата участ щеше да посрещне и Broadcasting To The Nations, но ми бе препоръчано да му дам шанс.

Някак си вътрешно знаех, че Authority Zero нямаше да ме разочароват, защото много добре ми е позната тяхната формула за правене на музика, която не е мръднала вече две десетилетия време. Бандата свири бърз и екстремно мелодичен пънк рок, към който добавя с пълни шепи ска, реге и латино, а фронтменът Джейсън е един от най-гласовитите на тази сцена.

Authority Zero правят шеметно начало по Pennywise-ки с откосите First One In The Pit, Reconciliation и Destiny And Demise, като особено последното впечатлява с шеметни бас линии и страхотни беквокали ала Bad Religion. Едноименното парче пък е първото, в което се чува тектонично ска, докато в Summer Sickness и La Diabla има много повече поп/латино парти атмосфера, което води до неизбежни асоциации с титаните в стила Mad Caddies.

Revolution Riot и Bayside могат да минат за "хитовете" тук. Името на първото ми подсказва, че е нещо като продължение на Revolution (от втория албум Andiamo и компилацията Rock Against Bush), като бунтовническите лирики служат в подкрепа на това. Bayside пък е чудовищно енергично и супер мелодично, макар да е само идея над средното темпо.

С вихрения химн No Guts No Glory се поставя точка на един чудесен албум, които малцина ще чуят. Broadcasting To The Nations е от тези издания, за които ще е пресилено да наречеш велик, но оставя послевкус на пълно удовлетворение. Authority Zero са действали като по учебник и това го превръща в един от най-стабилните им албуми досега.
Ø  7.75/10  Ø
Препоръчителни песни:   Destiny And Demise    Broadcasting To The Nations    Revolution Riot   Bayside     La Diabla

Други подобни ревюта:

Коментари

Популярни публикации