We Came As Romans - We Came As Romans

Band: We Came As Romans
Album: We Came As Romans
Label: 
Equal Vision/Spinefarm
Genre: 
Alternative Metal, Melodic Metalcore, Alternative Rock

FACEBOOK

Виктор Балчиклиев

We Came As Romans винаги са били на крачка от черния ми лист с банди, които никога повече да не слушам. Като се почне от нелепото им име, което олицетворява липсата на оригиналност на едно цяло поколение, минавайки през изключително колебливите им предни албуми, та се стигне до отявлените забежки към лигав емокор. Последният им албум окончателно ги праща в забранения списък.

В предния Tracing Back Roots (2013) имаше няколко попадения и от чисто любопитство си пуснах новия им, четвърти по ред, студиен албум We Came As Romans. Отварящата 'Regenerate' е повече от обещаващо начало на един зареден на максимум свеж метълкор с умерена електроника и балансирани вокали. Всичко започва добре и с усмивка си мисля, че това е една от малкото банди, които показват израстване напоследък.

Обаче не е. В 'Who Will Pray?' звукът рязко се променя и така започват едни от най-трагикомичните 33 минути в музиката на 2015. Една след друга се редят лигави и пъпчиви откровения на група подрастващи младежи, написани най-вероятно в лъскавите тоалетни на местното частно училище. Родителите и продуцентите им трябва много сериозно да се замислят какво точно причиняват на света.


От една не особено обещаваща, но все пак изпъкваща мелодик метълкор банда с все пак някакъв потенциал, We Came As Romans се спускат право надолу по пързалката на тотална деградация и изтриват и малкото добри идеи, които се прокрадваха в предните албуми. За група, която все пак може да започне албум с 'Regenerate', останалите песни са повече от срамни и този таг "metalcore" отгоре стои само и единствено с архивни цели.

За поп-рок кавър банда на 5 Seconds Of Summer албумът не е лош. Няма смисъл да коментирам смислената натовареност на текстовете, защото такава просто няма и евтините рими и клиширани напеви почват да дразнят още от втората песен. Музикално и стилово, песните им са подходящи единствено за местната училищна баскетболна лига на Мичиган.

Някъде по средата някак изненадващо се прокрадва 'Tear It Down', която си е чист ню метъл и сред цялата помия се откроява с впечатляващ заряд и енергичност, и дори бих я препоръчал. Една идея по-лигава, но в подобен стил е и 'Defiance', която споменавам просто за да има нещо, което да издърпа албума от блатото. 'Saviour Of The Week' е много приятно попче, което с кеф бих слушал по радиото, но в такъв албум е просто срамно.


Не разбирам как пост-метълкор/мелодик метълкор банда с интерес към електрониката тотално изоставя всякакви "кор" елементи за сметка на ню метъл идеи и чист алтърнатив/поп-рок. Мешавицата е тотална, заемките не си взаимодействат добре и резултатът е плачевен. We Came As Romans ще е последният техен албум, който слушам и не мисля, че ще изпусна нещо.

В интерес на истината, проблемът в бандата винаги е бил Kyle Pavone, отговорен за чистите вокали, електроники и най-вероятно напудрените текстове. И в предните албуми песните, които стават за слушане са тези, в които в центъра е вторият вокал на бандата David Stephans, който освен че изглежда адекватно, се справя прилично и с крещене, и с чисто пеене, и с цялостно поведение. Да, и 'Regenerate', и 'Tear It Down' са почти изцяло негови - мисля, че решението на проблема е ясно. 


Албумът е катастрофален и почти на 100% заема последното място в класацията за 2015, зад That's The Spirit, който в сравнение си е железен. Тъжно е да попадаш на случаи, в които и малкото потенциал на дадена банда се захабява тотално за сметка на евтин поп рок с драматични самоубийствени лирики и клиширани китари. Чуй споменатите 2-3 песни и забрави завинаги We Came As Romans.


...Поне докато не разкарат Kyle...


                                                                       2/10 

Препоръчителни песни:  Regenerate   Tear It Down   Defiance 
  • Други подобни ревюта, които може би ще Ви е интересно да прочетете:

Коментари

Популярни публикации