H2O - Use Your Voice

Band: H2O
Album: Use Your Voice
Label: Bridge Nine
Genre: Hardcore Punk, Punk Rock, Skatepunk
FACEBOOK

Илиян Иванов

Както самите H2O казват за направата на Use Your Voice - "отне само 7 години".  Горе-долу толкова дълго бе и времевото разстояние между Nothing To Prove (2008) и мейджър лейбъл албума им Go (2001), след който бъдещето на бандата бе поставено под въпрос. Но H2O отново са тук (умишлено пропуснах факта, че през 2011 година бандата издаде много якия албум с кавъри Don't Forget Your Roоts) и отново са тук, за да преподават своята кратка лекция по  PMA (positive mental attitude или "положителна умствена нагласа") - една концепция, която първо е разработена в бестселъра на писателя Наполеон Хил - Think  And Grow Rich (Мисли и забогатявай).

Е, H2O не са забогатели покрай своята музика, но изповядваният позитивизъм е една от чертите, които ги отличават от повечето гневни хардкор групи и това е така във всеки един от всичките им албуми досега. Use Your Voice в никакъв случай не е отклонение от този курс и резултатът е 11 надъхващи парчета за малко повече от 20-тина минути. По-рано през годината оригиналният китарист Тод Морс - брат на вокалиста Тоби Морс, обяви, че вече не е част от H2O, вероятно поради ангажиментите му с турнетата на The Offspring. Това е един леко тъжен факт, но и без него нюйоркчани звучат достатъчно стегнато и отсъствието му не се усеща.

Първите две парчета Black Sheep и Skate! са ни повече, ни по-малко есенцията на звученето на бандата - агресивни рифове, мелодични вокали и скорострелно темпо, последвано от "мазни" бавни части и малко хорови напеви. Третата песен Thick And Thin съвсем спокойно може да я сложите в който и да е албум на Pennywise и няма да познаете, че е парче на H2O.

From The Heart е песен за стабилно масово подскачане в унисон по концерти със задължителния рефрен H2O GO!, а Popage е трибют към Descendents и интересен поглед към съвременната поп музика. #NotRealLife е атака срещу хората, за които животът се изчерпва срещу това да бъдат трендинг в социалните мрежи. Намирам идеята на бандата за отлична самоирония, тъй като H2O са доста активни във Facebook, Twitter, Instagram и прочее. Финалната True Romance ми навя асоциации с The Bouncing Souls и е написана за жената на фронтмена Тоби Морс. Личното ми мнение, че тя е в топ 5 на най-добрите им песни в цялата дискография.

Най-готиното на този албум е, че е точно това, което се очаква от него - не е претенциозен, нито ще размести пластовете на хардкор сцената с нещо уникално, а е просто създаден с много любов от банда, която наистина уважава феновете си. H2O са машини на живо и концертите им са експлозия от енергия, каквато в Use Your Voice има много.
8/10
Препоръчителни песни:  Skate!   Thick And Thin   From The Heart   #NotRealLife   True Romance
ДРУГИ СХОДНИ РЕВЮТА:

Коментари

Популярни публикации