Tove Lo - Blue Lips

Артист: Tove Lo
Албум: Blue Lips (Lady Wood Phase II)
Лейбъл: Island, 2017
Жанр: Pop, Electropop, Dance Pop, Disco Pop, Trap, EDM
FACEBOOK

Наскоро си взех Echo Dot 2 a.k.a. Alexa и първият голям проблем, с който се сблъсках с нея беше да накарам устройството да пусне новия албум на Tove Lo. Във видеото на сингъла disco tits, шведката за пореден път се обяснява как се произнася името ѝ, но очевидно това е проблем за англоговорящите, в това число и за новата ми джаджа. След като не успях да накарам Алекса (бел. ред. - помните ли онзи филм с Лоренцо Ламас - "Кодово име Алекса"?) да произведе звука от Blue Lips, пуснах албума по лесния, хардуерен начин и я попитах "Коя е тази песен?". Отговорът беше "Това е disco tits на Тов Лоу".

Това горе-долу покрива половината от въпросите към певицата по интервюта - как се произнася името ѝ. Другата половина от въпросите е относно разкрепостената ѝ секс персона. A Black Lips e пълен с истории за секс, но "по-емоционални и по-драматични", по думите на Tove Lo.

Третият албум на певицата всъщност излиза само година след Lady Wood и в това няма нищо случайно. Blue Lips e концептуално продължение на един продукт от две части, съставени от общо 4 глави. Също както Lady Wood и този проект е разделен на две - LIGHTE BEAMS и PITCH BLACK, като и двата (почти) инструментални трака са кратки интерлюдии към същността на тази втора фаза.
Tove Lo загатва малко диско цици

Концептуалните продължения винаги могат да подхлъзнат даден артист. Аз лично се изкефих много на Lady Wood, към който реакциите бяха смесени. Blue Lips от своя страна е също толкова сексуално магнетизиран и танцувален, което е добре. Ако се чудите какво е Blue Lips - това е женския вариант на английския израз "blue balls", което означава гаджето ти да те държи "на сухо".

Парчето като disco tits и stranger определено биха се превърнали в концертни фаворити, като даже първото е идеален избор Tove Lo да показва дори още по-често циците си на сцената. Romantics с рапъра Daye Jack е убийствен клубен трап, а пък bitches със сигурност има някои от най-бруталните лирики на певицата "Let me be your guide when you eat my pussy out / cause I've had one or two, even a few, yeah more than you". Да, правилно мислиш - това е ода за лесбийския секс.
Как се произнася Тууве Луу?

На моменти гласът на Tove Lo звучи деликатен, раним - например shedontknowbutsheknows или struggle, дори когато тя псува като каруцарка. Това отчасти е и причината да харесвам тази изпълнителка в морето от подобни електропоп/диско принцеси, които са обсебели мейнстрийм поп сцената.

Със сигурност в Black Lips има и няколко не чак толкова силни трака. Което вероятно обобщава и защо харесвам Lady Wood малко повече. Този албум е замислен да бъде открит, леко перверзен и скандален. Както винаги Tove Lo е изпълнила целта - от обложката, през шумните бийтове до сладострастните ѝ вокали върху неподправено жежки лирики, Black Lips всъщност е повече от приличен.
7.25/10
ЧУЙ:  disco tits   stranger   bitches  romantics   struggle

ДРУГИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

Коментари

Популярни публикации