A Day To Remember - Bad Vibrations

Банда: A Day To Remember
Албум: Bad Vibrations
Лейбъл: ADTR, Epitaph, 2016
Жанр: Metalcore, Punk Rock, Alternative Metal, Pop Punk, Punk Metal
FACEBOOK

Илиян Иванов

В известен смисъл A Day To Remember са перфектната група. Квинтетът от Флорида обедини легиони от фенове, благодарение на смесването на метълкор и поп пънк - два стила, които на пръв поглед нямаха допирни точки, после излезе с чест от войната с проблематичния лейбъл Victory Records и сега съвсем самостоятелно (също като NOFX) издава музиката си чрез собствена компания. С такива имидж и бекграунд и предвид факта, че парчетата им са едновременно и безкомпромисни, и радиофонични, A Day To Remember са перфектната банда за своето време. Което напълно обяснява и голямата им популярност.

Bad Vibrations не се различава кой знае колко много от предишните им пет албума. В него всичко, което феновете очакват и няма да останат излъгани. Вокалистът Джереми Маккинън отново разделя вокалите са на чисто и мелодично пеене за пънк парчетата. и включва тежките ревове за метълкор частите от албума. Същата е работата и при инструменталната част - има бол от моментите ала Rise Against, има и задължителните брейкдауни и други насечени части.

Песента Exposed (може би най-тежката тук) пък направо си djent-ва, особено в началото. Тя е под номер 4 в траклиста и като цяло първата половина от Bad Vibrations е по-хеви ориентирана. Едноименното откриващо парче и пилотният сингъл Paranoia дават много силен метълкор тласък с шеметна скорост, ниско настроени китари и ядосани вокали, а в този дух е още и Reassemble и донякъде Turn Off The Radio, където имаме и фалцетни вокали ала Fall Out Boy.

Парчета като Naivety и Bullfight пък разкриват по-пънкарската страна на A Day To Remember, а финалната Forgive And Forget си е пълнокръвна балада, особено с добавянето на нетрадиционни инструменти като цигулка, виола и чело (каквито има и в няколко други парчета от албума, но тук са най-ясно изразени). В делукс версията на Bad Vibrations има и две бонус парчета - Negative Space и In Florida, които са дори още по-леки и са... страхотни. Даже в първото от двете си харесах най-много част от припева (великолепни беквокали, между другото), която може да се припява с дни - "Everyone eventually lets you down".

Bad Vibrations страда от плюсовете си - групата прави добре и метълкор, и пънк рок, но когато ги смесва в едно парче е малко too much, а и може на мен да ми се струва така заради ЕГН-то (ех, де да бях на 17, сигурно щяха да са ми любимци). Отделно от това, A Day To Remember са намерили своето "безопасно място" и не поемат никакви рискове извън своето лоно. А може би един ден ще трябва. Но номер 2 в Billboard с над 60 000 копия сигурно говори достатъчно, че аз може би нищо не разбирам.
7,5/10
Препоръчителни песни:  Paranoia    Bullfight    Same About You   Turn The Radio Off   Negative Space

Други подобни ревюта:

Коментари

Популярни публикации